Βέλγιο: Έκκληση στους πολίτες να επενδύσουν σε κρατικά ομόλογα

Τους πολίτες της χώρας προτρέπει η κυβέρνηση του Βελγίου να αγοράσουν κρατικά ομόλογα και να βοηθήσουν έτσι στην αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους της χώρας, καθώς συνεχίζεται η πολιτική κρίση - ρεκόρ και αυξάνεται το κόστος δανεισμού.

Την Τετάρτη, το επιτόκιο για τα 10ετή ομόλογα του Βελγίου αυξήθηκε στο 5,423%, προκαλώντας τη σημερινή έκκληση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Υβ Λετέρμ προς τους πολίτες μέσω του Τύπου και του ραδιόφωνου.

«Με δεδομένες τις δυσκολίες που υπάρχουν στις χρηματοοικονομικές αγορές, απευθύνουμε έκκληση στους Βέλγους καταθέτες να διαθέσουν κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του χρέους» της χώρας, ανέφερε ο κ. Λετέρμ.

Η έκδοση των κρατικών τίτλων θα πραγματοποιηθεί αύριο, και θα προσφέρει 3ετή, 5ετή και 8ετή ομόλογα με επιτόκιο 3,5%, 4%, και 4,5% αντίστοιχα. Η απόδοση αυτή είναι κατά 1 μονάδα υψηλότερη από την προηγούμενη παρόμοια έκδοση, με στόχο να προσελκύσει το εγχώριο επενδυτικό ενδιαφέρον.
Το δημόσιο χρέος του Βελγίου ανέρχεται στο 100% του ΑΕΠ, διακινδυνεύοντας την είσοδο της χώρας στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

Πηγή: skai.gr