Πρόστιμο «μαμούθ» στη Siemens από Κομισιόν

Αμείωτο παρέμεινε το πρόστιμο ρεκόρ που έχει επιβάλει στον γερμανικό όμιλο Siemens η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς το Ευρωπαϊκό δικαστήριο απέρριψε την έφεση του ομίλου.

Το εν λόγω πρόστιμο χρονολογείτο από το 2007 κι είναι ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ (550 εκατ. δολάρια ΗΠΑ). Η έφεση που άσκησε η Siemens ενώπιον του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου απορρίφθηκε την Πέμπτη.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί σε έναν επιχειρηματικό όμιλο, για μία μοναδική επιχειρηματική του πράξη. Η Siemens κρίθηκε τελικά ένοχη, για μονοπωλιακές πρακτικές και πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού λόγω της σύστασης καρτέλ στο πεδίο της προηγμένης τεχνολογίας για δίκτυα ηλεκτροδότησης και πιο συγκεκριμένα για τον εξοπλισμό μεταγωγής με μόνωση αερίου (GIS).

Εντούτοις, μειώθηκαν με την ίδια απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου τα πρόστιμα για μικρότερες εταιρείες του καρτέλ, τις γαλλικές Areva, Alstrom, όπως επίσης για πολλές θυγατρικές της ίδιας της Siemens.

Εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου, εξέφρασε «λύπη» που δεν εισακούστηκε η επιχειρηματολογία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

Πηγή: skai.gr