Νέα εφαρμογή που μετρά τις πιθανότητες συντριβής αεροπλάνου

Μετά από την πιο θανατηφόρα χρονιά στην ιστορία της αεροπορίας, την εξαφάνιση της Malaysia Airlines MH370 και τη συντριβή της AirAsia QZ8501, μια νέα εφαρμογή έρχεται να βοηθήσει τους επιβάτες των πτήσεων να έχουν ηθικό ακμαίο.

Η εφαρμογή “Αm I Going Down” χρησιμοποιεί αληθινά στατιστικά στοιχεία με βάση τα οποία προσπαθεί να πείσει τους χρήστες και επιβαίνοντες, ότι οι πιθανότητες συντριβής του αεροσκάφους τους είναι ανύπαρκτες.

Αρχικά, ο χρήστης εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που σχετίζονται με την πτήση, όπως όνομα πτήσης, αεροπορική εταιρεία κλπ. Στη συνέχεια, η εφαρμογή δίνει την απόδοση συντριβής, αφού χρησιμοποιήσει ανεπεξέργαστα δεδομένα και στατιστικά στοιχεία που συλλέγει από διάφορες έγκυρες πηγές. (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας και Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας Μεταφορών των ΗΠΑ).

Τα στατιστικά στοιχεία των αεροπλάνων που συντρίβονται ενσωματώνονται με τον αριθμό των θανάτων και τον όγκο των πτήσεων και συμψηφίζονται με τα δεδομένα των τελευταίων δεκαετιών.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες εφαρμογές που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους επιβάτες των πτήσεων να ηρεμήσουν, όπως η εφαρμογή Valk, η οποία παρέχει ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης και η Soar και ειδοποιεί για τις αναμενόμενες αναταράξεις βασιζόμενη στις καιρικές συνθήκες.

Η εφαρμογή “Αm I Going Down” είναι διαθέσιμη για όλα τα iOS και κοστίζει 99 σεντς.
Πηγή: skai.gr