Νίκη για την Apple κατά της Samsung στη Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου

Η Apple δεν παραβίασε πατέντες που είναι κατοχυρωμένες από τη Samsung στην κατασκευή των συσκευών iPod, iPhone και iPad, σύμφωνα με την προκαταρκτική απόφαση του δικαστή Τζέιμς Γκιλντέα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου.

Η επίμαχη υπόθεση είχε ξεκινήσει στα μέσα του 2011, όταν η Samsung κατηγόρησε την Apple ότι παραβιάζει τέσσερις πατέντες που ανήκουν στην νοτιοκορεατική εταιρεία. Η ολομέλεια της Επιτροπής θα επιλέξει τον Ιανουάριο εάν θα στηρίξει τη δικαστική απόφαση.

Η σημερνή προκαταρκτική απόφαση
έρχεται στον απόηχο της μεγάλης νίκης της Apple σε δικαστήριο της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών στις 24 Αυγούστου, όταν ένα σώμα ενόρκων διέταξε τη Samsung να καταβάλει πρόστιμο της τάξης των 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον αμερικανικό κολοσσό λόγω αντιγραφής στοιχείων του iPhone. Η Samsung προτίθεται να υποβάλει έφεση.

Ωστόσο, την ίδια ημέρα δικαστήριο στη Νότια Κορέα απέρριψε ισχυρισμό της Apple ότι τα προϊόντα της Samsung αντέγραφαν την όψη και την αίσθηση των iPhone και iPad, επιβάλλοντας όμως απαγορεύσεις σε κάποια προϊόντα και των δύο εταιρειών.

Παράλληλα
, θετική απόφαση για την Apple έχει εκδώσει δικαστήριο στο Ντούσελντορφ της Γερμανίας ενώ υπέρ της Samsung κατέληξε υπόθεση στην Ιαπωνία. Και στις δύο χώρες άλλες σχετικές υποθέσεις βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα.
Πηγή: skai.gr