Νέα εφαρμογή του YouTube για iPhone και iPad

Μετά την ανακοίνωση του νέου λειτουργικού iOS 6 για τις «έξυπνες» συσκευές της Apple, στο οποίο δεν θα υπάρχει προεγκατεστημένη η εφαρμογή για το YouTube, η Google κυκλοφόρησε την επίσημη εφαρμογή  πρόσβασης στο υλικό του δημοφιλούς σάιτ. Αρχικά μόνο για τα iPhone, αφού η έκδοση για τα iPad αναμένεται σε λίγα καιρό, η εφαρμογή περιλαμβάνει ορισμένες βελτιώσεις, ενσωματώνοντας για παράδειγμα καλύτερα εργαλεία αναζήτησης.

Παράλληλα, θα κάνει πιο εύκολη την περιήγηση στα «κανάλια» που είναι κανείς εγγεγραμμένος, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται περιεχόμενο μέσω του Facebook και του Google+.

Το βασικότερο είναι, όμως, ότι για πρώτη φορά τα βίντεο θα μπορούν πλέον να συνοδεύονται από διαφημίσεις. Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται πως οι χρήστες iPhone και iPad θα μπορούν να βλέπουν και βιντεοκλίπ μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών ή παραγωγών, τα οποία μέχρι σήμερα δεν ήταν προσβάσιμα, αφού ορισμένες εταιρείες απαγόρευαν τη διάθεση του υλικού τους χωρίς έσοδα για τις ίδιες από διαφημίσεις.

Συνεπάγεται επίσης πως η Google θα μπορεί πλέον να προσθέσει τους κατόχους των «έξυπνων» συσκευών της Apple στα εκατομμύρια των ανθρώπων που βλέπουν καταχωρίσεις παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube, κάνοντας έτσι την υπηρεσία της ακόμη πιο ελκυστική σε όσους θέλουν να διαφημιστούν online. Εξάλλου, υπολογίζεται ότι, κάθε ημέρα, περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο βίντεο αναπαράγονται από φορητές συσκευές.

Βέβαια, η προϋπόθεση για να βγει όντως κερδισμένη η Google είναι οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της Apple που θα αναβαθμιστούν στο iOS 6 να «κατεβάσουν» μαζικά την εφαρμογή από το App Store, αφού πια αυτή δεν θα βρίσκεται εξαρχής στη συσκευή τους. Από την άλλη μεριά, ωστόσο, ο ιντερνετικός κολοσσός έχει τώρα το πλεονέκτημα πως θα μπορεί να βελτιώνει την application και να προσθέτει νέες λειτουργίες όποτε το κρίνει σκόπιμο. Χωρίς να χρειάζεται γι’ αυτό να βασίζεται στις αποφάσεις της εταιρείας από το Cupertino.

Μέχρι σήμερα, και από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone, η Apple είχε συνάψει συμφωνία με την Google, ώστε στις συσκευές της πρώτης να υπάρχει προεγκατεστημένη η εφαρμογή του YouTube – με την application να αναπτύσσεται και να σχεδιάζεται ουσιαστικά από τους τεχνικούς της Apple. Η συμφωνία έληξε πριν από λίγους μήνες και η μη ανανέωσή της για το καινούριο λειτουργικό της Apple iOS 6, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, είναι μία ακόμη απόδειξη για το γεγονός ότι η σχέση των δύο εταιρειών έχει επιδεινωθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες.
Πηγή: skai.gr