Η ομάδα που "δάμασε" τη Μάγχη κολυμπάει Κύθηρα – Αντικύθηρα για καλό σκοπό!

Μετά την περυσινή επιτυχία του διάπλου της Μάγχης η ομάδα «Pastra Cretonaxiosa», η πρώτη ελληνική ομάδα 8 ατόμων που κατάφερε αυτό τον άθλο σε χρόνο ρεκόρ 12 ώρες και 12 λεπτά, φέτος στις 3 Ιουνίου θα επιχειρήσει να κολυμπήσει από τα Κύθηρα στα Αντικύθηρα για φιλανθρωπικό σκοπό. Αυτή τη φορά στοχεύει στην υποστήριξη, μέσω του «Charity4u – Αθλητισμός για Όλους», τεσσάρων νέων αθλητών που έχουν ως στοχο τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020.

Πρόκειται για τους: Νίκo Παπαγγελή (ποδηλασία AMEA), Κατερίνα Δίβαρη ( ιστιοπλοΐα) Μάριο Γράψα και Κωνσταντίνο Γράψα ( ενόργανη γυμναστική).

Είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα θα διασχίσει το άγνωστο, για τους κολυμβητές, στενό πέρασμα των 40 χιλιομέτρων της περιοχής. Μια θάλασσα που είναι συνδεδεμένη με τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, την ιστορία αλλά και την μυθολογία της Ελλάδος. Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετέχει ως παρατηρητής ο εκπρόσωπος του Channel Swimming Association από τη θάλασσας της Μάγχης Keith Oiller, με την φιλοδοξία να δημιουργηθεί μια νέα , διεθνώς αναγνωρισμένη θαλάσσια διαδρομή ανοικτής θάλασσας, προσελκύοντας Έλληνες αλλά και κολυμβητές από το εξωτερικό.

Τι είναι η «Charity4u – Αθλητισμός για όλους»

Η «Charity4u – Αθλητισμός για Όλους» είναι μια Μη- Κερδοσκοπική Οργάνωση που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2016 με βασικό σκοπό την υποστήριξη Ελλήνων αθλητών στην δύσκολη πορεία τους για την κατάκτηση διακρίσεων. Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνει τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και συνεδρίων, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε αντίστοιχα προγράμματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στηρίξτε το charity4u και τους Αρ. Λογαριασμού Charity4u : Eurobank GR9402600520000220200922412 /ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/!

Πηγή: skai.gr - Γ. Παπαδημητρόπουλος