Δεκαετής φυλάκιση παράγοντα της FIFA για ξέπλυμα χρήματος

Ποινή φυλάκισης δέκα ετών επιβλήθηκε από δικαστήριο του Ισημερινού στον πρώην πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Λουίς Τσιριμπόγκα, για εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς της FIFA.

Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα, Γκάλο Τσιριμπόγκα (σ.σ. απλή συνωνυμία με τον πρώην πρόεδρο της ποδοσφαιρική ομοσπονδίας του Ισημερινού), η βασική κατηγορία που αντιμετώπισε ο ένοχος ήταν το ξέπλυμα χρήματος στην FEF.

Για την υπόθεση δέκα χρόνια φυλάκισης επιβλήθηκαν και στον πρώην ταμία της ομοσπονδίας, Ούγκο Μόρα, για την ίδια κατηγορία, ενώ ποινή φυλάκισης τριών ετών και τεσσάρων μηνών επιβλήθηκε και στον πρώην λογιστή της FEF, Πέρο Βέρα.

Επιπλέον, στους τρεις άνδρες επιβλήθηκε πρόστιμο ισοδύναμο με το διπλάσιο των παράνομων κεφαλαίων που ξέπλυναν, ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας διέταξε την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων τους.

Το όνομα του Λουίς Τσιριμπόγκα, ο οποίος ήταν πρόεδρος της FEF από το 1998 μέχρι και το 2016, συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των σαράντα ατόμων που κατηγορούνται από τις αρχές των ΗΠΑ για το σκάνδαλο των δωροδοκιών με την ανάθεση από τη FIFA των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Πηγή: soccerplus.gr