«Παγώνει» προσωρινά η απόφαση της ΕΕΑ για Μαρινάκη

Με απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Aθηνών, «παγώνει» προσωρινά η εκτέλεση της απόφασης της ΕΕΑ για απομάκρυνση του Βαγγέλη Μαρινάκη από τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Υπενθυμίζεται πως στις 5 Νοεμβρίου η Επαγγελματική Επιτροπή Αθλητισμού έπειτα από μια θυελλώδη συνεδριάση είχε επιβάλει στον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ και άλλα τόσα στην ΠΑΕ ΟΣΦΠ, καθώς θεώρησε ότι κ. Μαρινάκης ασκεί διοίκηση στους "ερυθρόλευκους" παρά τον περιοριστικό όρο που του έχει επιβληθεί για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης".

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου και από την επίδοση της απόφασης η οποία καθυστέρησε να καθαρογραφεί, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε δώσει διορία 30 ημερών στον Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να παραιτηθεί από το αξίωμά του, καθώς του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο την ίδια στιγμή που εκείνος αποδεικνύεται πως με τις δηλώσεις και τις πράξεις του συνεχίζει να ασκεί κανονικά διοίκηση στον ΟΣΦΠ.

Η σχετική διορία που είχε δώσει η ΕΕΑ παρήλθε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ωστόσο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και κατάφεραν να «παγώσουν» προσωρινά την εκτέλεση της απόφασης της ΕΕΑ.

Να σημειωθεί πως η κύρια αγωγή του ΟΣΦΠ κατά της απόφασης της ΕΕΑ αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (21/01).
Πηγή: soccerplus.gr