Κλείσιμο

Αναστασίου: Καταλαβαίνουμε τον κόσμο, αλλά χρειάζεται υπομονή

Υπομονή από όλους και κυρίως τον κόσμο του Παναθηναϊκού ζήτησε ο Γιάννης Αναστασίου μετά το 0-0 με την ΑΕΚ. «Καταλαβαίνουμε τους οπαδούς μας, αλλά δεν γίνονται πάντα όλα όπως τα θες. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε περισσότερο και να βελτιωθούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «πρασίνων».

Aναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν ένα ντέρμπι που μας για μας ήταν σημαντικό γιατί θέλαμε τη νίκη. Στ πρώτο ημίχρονο είχαμε μία νευρικότητα η οποία δε θα έπρεπε να υπάρχει αλλά δυστυχώς τη δείξαμε. Δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα, ενώ όταν παίζαμε πιο άμεσα εκεί ίσως είχαμε διαφορετικές προϋποθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο ελέγξαμε το παιχνίδι αλλά και πάλι δεν δημιουργήσαμε τι φάσεις που θέλαμε και περιμέναμε. Σε αυτό το σημείο πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και να βελτιώσουμε την εικόνα μας στο δημιουργικό κομμάτι. Ειδικά στα μεγάλα ματς οι ευκαιρίες δεν θα είναι πολλές και θα πρέπει να δημιουργούμε φάσεις για να κερδίζουμε τα ματς. Θετικό ότι κρατήσαμε το μηδέν στην έδρα μας και η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο δεν δημιούργησε κάποια ευκαιρία. Συνεχίζουμε τη δουλειά και την προσπάθεια».

Για το αν ήθελε και δεν μπορούσε η ομάδα: «Το είπα ότι είχαμε νευρικότητα, μερικές φορές θέλεις αλλά δυστυχώς δεν σουτ βγαίνει. Για διάφορους λόγους. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα αλλά θα πρέπει να συγκεντρωθούμε περισσότερο και να βελτιωθούμε».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Το σημαντικό όταν θες κάτι είναι ότι πρέπει να υπάρχει υπομονή και επιμονή, ξέρουμε ότι δεν είναι ευκολοςο ο δρόμος, καταλαβαίνουμε τους οπαδούς μας ότι θέλουν τη νίκη και εμείς τη θέλουμε, αλλά μερικές φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλουμε. Το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί μόνο με δουλειά και υπομονή μπορείς να φτάσεις κάπου».

Για το αν είναι ρεαλιστικός στόχος μόνο το Κύπελλο: «Από τη στιγμή που συμμετέχουμε σε δύο διοργανώσεις και έχουμε 25 ματς ακόμα, όλα μπορούν να συμβούν, στην Ελλάδα ίσως όχι. Εμείς θα παίζουμε σε κάθε ματς για τη νίκη. Οι στόχοι είναι να κερδίζουμε όσο περισσότερα ματς μπορούμε. Θέλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας στο επιθετικό τρίτο και με την ποιότητα που έχουμε μπροστά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Για να πετύχεις τους στόχους σου χρειάζεσαι και γκολ.

Για την αλλαγή του Λαγού: «Τα πλάνα αλλάξανε στο ξενοδοχείο γιατί ήταν ο Αμπέιντ βασικός, ένα παιδί που δίνει άλλη ώθηση στη μεσαία γραμμή μας. Το γεγονός ότι τραυματίστηκε ο Λαγός που είχε αμυντική σκέψη, με τον τρόπο που έπαιζε η ΑΕΚ θα ήταν πιο εύκολο να βγουν στην αντεπίθεση, άρα σημαντικό να διασφαλίσουμε το να κλείσουμε τους χώρους, αλλάξαμε στο δεύτερο ημίχρονο σε 4-2-2-2 δεν είχαμε προβλήματα ανασταλτικά αλλά δεν βγάλαμε τις φάσεις για τη νίκη».

Για το αν τίθεται θέμα λύσης συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό: «Τώρα περιμένετε απάντηση; Κάντε αυτή την ερώτηση στη διοίκηση».

Για το αν υπάρχει δυσαρέσκεια από τη συνεργασία τους: «Εάν υπάρχει δυσαρέσκεια θα συζητήσω με αυτούς που πρέπει».

Για το αν η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και αν υπάρχουν χρήματα: «Έχουν γίνει εισηγήσεις για κάποιες θέσεις και αυτό θα αποφασιστεί σύντομα και θα ενημερωθείτε φαντάζομαι».
Πηγή: skai.gr