Υπεγράφη η συμφωνία Super League-NOVA χωρίς ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Την επέκταση της συνεργασίας της με την NOVA μέχρι και το 2019 (η προηγούμενη έληγε το 2017) υπέγραψε η Super League στο ΔΣ της Δευτέρας (04/05) χωρίς την συμμετοχή των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, οι οποίοι έμειναν εκτός.

Ετσι, οι ομάδες που υπέγραψαν την σύμβαση αυτή είναι 14, καθώς στις 13 ομάδες που είχαν από την αρχή εκφραστεί θετικά για την επέκταση της τηλεοπτικής συμφωνίας προστέθηκε η Ξάνθη, η οποία αρχικά είχε εκφράσει αντιρρήσεις.

"Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την επέκταση της Σύμβασης Κεντρικής Τηλεοπτικής Διαχείρισης, την οποία υπογράψαμε σήμερα. Μέσα σε μια ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συγκυρία, η επέκταση της συμφωνίας μεταξύ της Super League και της Forthnet/Nova διασφαλίζει τις ομάδες-μέλη της Super League για τα επόμενα χρόνια, επιτρέποντάς τους τον μακροπρόθεσμο οικονομικό προγραμματισμό. Θέλω να ευχαριστήσω το διευθύνοντα σύμβουλο της Forthnet/Nova κ. Πάνο Παπαδόπουλο αλλά και τα στελέχη της εταιρείας για την άψογη συνεργασία και τη στήριξη που παρέχουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο", δήλωσε αρχικά για το θέμα ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, ενώ για την στάση του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ πρόσθεσε:

"Ως το 2017 είμαστε όλοι μαζί, πιστεύω πως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι εκτός προσωρινά, υπάρχει χρόνος και πιστεύω πως κάποια στιγμή θα είμαστε όλοι μαζί".

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος είπε τα εξής: "Με την επέκταση της συνεργασίας μας με τη Super League, εξασφαλίσαμε έως το 2019, το δημοφιλέστερο αθλητικό περιεχόμενο για τους εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές μας.

Σε μια δύσκολη εποχή, τόσο για την Ελληνική κοινωνία, όσο και για τον ελληνικό αθλητισμό, εμείς στηρίζουμε έμπρακτα τις στρατηγικές μας επιλογές και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα. Η επέκταση είναι έως το 2019, ο Παναθηναϊκός αλλά κι ο ΠΑΟΚ είναι έτσι κι αλλιώς στο συμβόλαιό μας έως το 2017".

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Super League:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εγκρίθηκε και υπογράφηκε από όλες τις ΠΑΕ-Μέλη της Super League, πλην των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, η επέκταση της Σύμβασης Κεντρικής Τηλεοπτικής Διαχείρισης της Super League με τη Forthnet/Nova για τις αγωνιστικές περιόδους 2017-18 και 2018-19.

2/ H επίσημη μπάλα του Πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 θα είναι της εταιρείας αθλητικού εξοπλισμού ADIDAS".

Η θέση του ΠΑΟΚ για την επέκταση της συνεργασίας Super League-NOVA

Ως μία βιαστική σύμβαση με σημεία που έπρεπε να συζητηθούν περισσότερο χαρακτηρίζουν στον ΠΑΟΚ την συμφωνία της Super League με τη NOVA, τονίζοντας ότι η πίεση για το συμβόλαιο που λήγει το 2017 ασκείται από τις ομάδες που θέλουν κυρίως να εισπράξουν χρήματα για την επόμενη σεζόν.

Μάλιστα, στον "Δικέφαλο του Βορρά" επισημαίνουν ότι οι σχέσεις με το συνδρομητικό κανάλι παραμένουν καλές, θα ήθελαν όμως τα περιθώρια να μην ήταν τόσο στενά, προκειμένου να υπάρξει ένα πιο ολοκληρωμένο συμβόλαιο.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr