Ξύλο, αποβολές, γραφικότητες και... ο ΠΑΟΚ στον τελικό


Σε ένα παιχνίδι με πολλές διακοπές, ξύλο, που έκανε 75 λεπτά να ξεκινήσει, λόγω ρήψης ψαριών στον πάγκο των φιλοξενούμενων, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού, για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Αθανασιάδης στο 47’ ο "χρυσός" σκόρερ των Θεσσαλονικέων.

Σίγουρα, αυτό το ματς δεν θα μείνει στην ιστορία για το ποδοσφαιρικό του θέαμα. Αλλά, η φίλαθλη (;) κοινή γνώμη θα το θυμάται για καιρό, επειδή έγινε "δυνατό" να έχει διάρκεια πάνω από 3,5 ώρες και έκανε 75 λεπτά να ξεκινήσει. Μαζί με όλα αυτά, υπήρξαν και εντάσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών, που αρκετοί από αυτούς θα είναι συμπαίκτες στα γήπεδα της Βραζιλίας με το εθνόσημο.


Σαν... κερασάκι σε αυτήν την άνοστη και πικρή τούρτα ήρθε και το ξύλο στην αποστολή του Ολυμπιακού με οπαδούς του ΠΑΟΚ, που μπήκαν στο γήπεδο μετά το τελευταία σφύριγμα του διαιτητή Μάνταλου. Μάλιστα, ο Μίτσελ "φρόντισε" να φύγει 4-5 λεπτά νωρίτερα για τα αποδυτήρια!

Ας τα πάρουμε από την αρχή, ή περίπου από εκεί, καθώς αυτή θεωρητικά έπρεπε να είχε γίνει στις 20:00. Ωστόσο, ο Καβαλιώτης ρέφερι του αγώνα σφύριξε για πρώτη φορά στις 21:15. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το παιχνίδι ξεκίνησε με πολλά νεύρα, λόγω της τεταμένης κατάστασης, με τους παίκτες να γίνονται ένα κουβάρι, μετά την ενέργεια του Σαλίνο να επιστρέψει στην εξέδρα μια μπανάνα που του πετάχτηκε!

Ο Μάνταλος δεν έβγαλε ούτε κάρτα, καθώς θα έπρεπε να μοιράσει... πολλές. Οι παίκτες έδειξαν άμεσα τις διαθέσεις τους, με τον διαιτητή να προτιμά να μην βάλει κι άλλη "φωτιά" στο ματς, ήδη από το ξεκίνημά του. Το καθυστερημένο ξεκίνημα...

Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά, αν και δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε μετά το πρώτο 20λεπτο, αλλά δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα και να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Γλύκου.

Στη συνέχεια ο "δικέφαλος του Βορρά" είχε δυο πολύ καλά σουτ από τον Στοχ, με το ένα να φεύγει ελάχιστα άουτ και το άλλο να το βγάζει εξαιρετικά σε κόρνερ ο Μέγερι. Από την άλλη, οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχασαν ευκαιρία, όμως ανησύχησαν σε δυο-τρεις περιπτώσεις την άμυνα των γηπεδούχων.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ. Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ στην πρώτη φάση που δημιούργησε στην επανάληψη. Ο Τζαβέλλας σέντραρε από αριστερά, ο Αθανασιάδης νίκησε στον αέρα τον Μανωλά και με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 47'. Αυτή ήταν ακόμη μια αφορμή για ολιγόλεπτη διακοπή. Οι φωτοβολίδες και τα καπνογόνα που έπεσαν ήταν αμέτρητα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί... ομίχλη.

Ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει, ενώ στο 54’ ζήτησε πέναλτι σε μια φάση που ενεπλάκησαν ο Βίτορ με τον Βαλντέζ. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία φάση που έχουν να μνημονεύουν όσοι είδαν το ματς πριν τις καθυστερήσεις. Από το 55' και μετά υπήρχαν συνεχείς διακοπές με τραυματισμούς, φάουλ, κάρτες, ξύλο και αποβολές.

Στα 13 λεπτά των καθυστερήσεων έγινε και η άλλη φάση του δευτέρου μέρους μετά το γκολ, με τον Μανωλά να πιάνει μια κεφαλιά στο 90+12’, αλλά τον Κίτσιου να διώχνει πάνω στη γραμμή, πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

ΣΚΟΡΕΡ: 47' Αθανασιάδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Καβάλας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 89' Κατσουράνης, 90+6' Νάτχο (2η κίτρινη) – 89' Μανιάτης

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας (75' λ.τρ. Λίνο), Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Κατσουράνης (67' Λάζαρ), Νάτχο, Σαλπιγγίδης (90+4' Κίτσιου), Στοχ, Αθανασιάδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μπονγκ (83' Σάμαρης), Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο (72' Σαβιόλα), Εντινγκά, Μανιάτης, Φουστέρ (72' Μασάντο), Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Βαλντέζ








.





Πηγή: skai.gr