Πρόταση εισαγγελέα για τα στημένα: Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι σκοτεινός

Την ενοχή του επιχειρηματία Μάκη Ψωμιάδη και άλλων 6 ατόμων για ψευδορκία και δωροληψία προτείνει η εισαγγελέας Βιργινία Σακελαροπούλου για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

 Η εισαγγελέας τόνισε πως «η διαδικασία ανέδειξε ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι σκοτεινός και καλύπτεται από σιωπή. Οι άνθρωποι που τον υπηρέτησαν τήρησαν επιμελώς σιγή στο δικαστήριο μας. Οι περισσότεροι από τους μάρτυρες δεν εισέφεραν απολύτως τίποτα».

Η εισαγγελέας κατέληξε ότι στημένοι ήταν οι εξής αγώνες (από το 2009 έως το 2011):

Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα 0-3
Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας 4-1
Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα 3-0
Ολυμπιακός Βόλου - Ηλυσιακός 0-1
Καβάλα - Γιάννενα 2- 1
Ηλυσιακός - εθνικός 3-2
Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας 3-2

Στα πλαίσια αυτά προτείνει την ένοχη εκτός του Μάκη Ψωμιάδη και των εξής κατηγορούμενων: Θωμά Μητροπουλου, Γιώργου Χρηστοβασίλη, Γιώργου Παπακώστα, Περικλή Αμανατιδη, Διονύση Κοτούλα και Κωνσταντίνου Ριαβογλου.

Εκτός από την κατηγορία της δωροδοκίας - δωροληψίας η εισαγγελέας πρότεινε την ένοχη του Μάκη Ψωμιάδη για κακουργηματική απόπειρα εκβίασης και του Κωνσταντίνου Ριαβόγλου για παράνομο στοιχηματισμό.

Απαλλάσσει τους κατηγορούμενους για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του Σταύρου Ψωμιάδη και του Ευάγγελου Αγγελή

Η εισαγγελέας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους παρακάτω μάρτυρες:

Για το στέλεχος του ΟΠΑΠ Γιώργο Ηλιόπουλο, είπε ότι ο ΟΠΑΠ, ο άμεσα βλαφθείς, ήταν ανύπαρκτος, δεν επέδειξε κανένα ενδιαφέρον για την έκβαση της συγκεκριμένης δίκης.
Για τον Σοφοκλή Πιλάβιο είπε ότι δεν εισέφερε τίποτα στη δίκη. Ήταν ενδοτικός, υποχωρητικός ευάλωτος και παραδέχτηκε στο δικαστήριο πως δεχόταν πιέσεις από παντού.
Για τον Δημήτρη Κύρκος (πρώην διαιτητής) είπε ότι είναι απο τους λίγους που εισέφεραν. Σημείωσε πως δέχθηκε επίθεση απο οπαδούς του Ολυμπιακού μετά από ενα ματς Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός. Δεν ξανασφύριξε ποτέ. Έκανε αυτό που όφειλε (στο παιχνίδι) και η ανταμοιβή του ήταν ο αποκλεισμός του εν μια νυκτί.
Για τον Βασίλη Τεροβιτσα (νυν αρχιδιαιτητής), είπε ότι δεν εισέφερε απολύτως τίποτα στη δική.
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός