Κύπελλο Νέων (φάση των «16»): Ελλάδα-Ουζμπεκιστάν 1-3. Αποκλείστηκε η Εθνική

Στη φάση των «16» ολοκληρώθηκε η παρουσία της Εθνικής ομάδας των Νέων, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε απόψε στην πόλη Γκαζιαντέπ από το Ουζμπεκιστάν με 3-1 (26΄ Μαχστάλιεφ, 62΄ πεν. Σεργκέεφ, 83΄ πεν. Ραχμάνοφ - 33΄ πεν. Σταφυλίδης) και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, στην παρθενική εμφάνισή του. Η Εθνική ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω της αποβολής του Κουρμπέλη (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) στο 60ο λεπτό.



Πραγματοποιώντας τη χειρότερη εμφάνισή τους στο τουρνουά, οι «υπνωτισμένοι» διεθνείς βρέθηκαν να κυνηγούν την ανατροπή του σκορ μετά το γκολ του Μαχστάλιεφ στο 26ο λεπτό. Η απάντηση ήταν πάντως άμεση και το 1-1 γεγονός επτά λεπτά αργότερα, με το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Σταφυλίδης, ύστερα από ανατροπή του Διαμαντάκου.



Όλα φάνηκε λοιπόν ότι θα πάρουν το δρόμο τους, καθώς αν και μέτρια η Ελλάδα δεν δεχόταν πίεση και διατηρούσε την πρωτοβουλία. Μια ακατανόητη απόφαση του διαιτητή, όμως, που υπέδειξε ένα «κατά φαντασίαν» πέναλτι σήμανε νέα «ψυχρολουσία» για τους διεθνείς, αφού εκτός του 1-2 με την εύστοχη εκτέλεση του Σεργκέεφ, έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κουρμπέλη.



Το «κακό» ολοκληρώθηκε στο 83΄ με νέο πέναλτι του Ραχμάνοφ, στο οποίο υπέπεσε ο Κωνσταντινίδης ύστερα από λάθος του Μπουγαΐδη. Η αποβολή του Γιουλντάσοφ στο 86΄ δεν άλλαξε κάτι, ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 3-1 και οι Ουζμπέκοι προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Την πρόκριση στους «8» εξασφάλισε και η Ισπανία, που νίκησε με ανατροπή το Μεξικό 2-1 (74΄ Ντέρικ, 90΄ Γέσε - 2΄ Γκονζάλες).



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νουμαντιέ Ντουέ (Ακτή Ελεφαντοστού)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 60΄ Κουρμπέλης (2η κίτρινη) - 86΄ Γιουλντάσοφ (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τριανταφυλλόπουλος, Κωνσταντινίδης - Ραχμάνοφ

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Κωνσταντινίδης, Κουρμπέλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (58΄ Μπουγαΐδης), Φουρλάνος, Μπουχαλάκης (68΄ Μπακασέτας), Κολοβός, Γιαννιώτας (73΄ Ράνος), Διαμαντάκος.

ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ (Αχματζάν Μουσάεφ): Αμάνοφ, Σαμσιτντίνοφ, Ραχμάνοφ, Γιουλντάσοφ, Φομίν, Μαχστάλιεφ, Κόζακ (81΄ Ουρινμπόεφ), Τουράποφ (89΄ Γιουσούποφ), Σεργκέεφ (85΄ Χακίμοφ), Ουμπαγντουλάεφ, Σαρμπικοντιάεφ.



Πηγή: skai.gr