Κινδυνεύει με αποκλεισμό ο Ολυμπιακός(ήττα 67-73 απο την Μακάμπι)

Η Μπεσίκτας πρόσφερε ένα τεράστιο δώρο στον Ολυμπιακό με τη νίκη επί της Σιένα, ωστόσο εκείνος το πέταξε στα… σκουπίδια χάνοντας στο ΣΕΦ από την Μακάμπι με 67-73 και μπαίνοντας σε περιπέτειες ακόμη και για την πρόκριση, με δεδομένο ότι μειονεκτεί στις περισσότερες ισοβαθμίες!

Οι Πειραιώτες πλήρωσαν το κάκιστο πρώτο ημίχρονο που έκαναν (σ.σ. βρέθηκαν να χάνουν με 18π.), και μετά όταν ξύπνησαν αποδείχθηκε πως ήταν πλέον πολύ αργά. «Δήμιος» των «ερυθρόλευκων» ο Σμιθ με ένα τρίποντο από το… σπίτι του με 1.36 για την λήξη.

Φοβερή εμφάνιση από τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού Ντέιβιντ Λόγκαν, ο οποίος σημείωσε 20π. με 4 τρίποντα. Για τον Ολυμπιακό Σπανούλης είχε 19π. αλλά με άσχημα ποσοστά και 4 λάθη, ενώ η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πλήρωσε και την αστοχία της στις βολές με 12/1

Συν τοις άλλοις, οι πρωταθλητές έχασαν και με σοβαρό τραυματισμό τον Τζος Πάουελ ο οποίος στα τέλη του πρώτου δεκαλέπτου αποχώρησε υποβασταζόμενος έχοντας υποστεί εξάρθρωση ωμοπλάτης.

Ένα από τα χειρότερα φετινά του πρώτα ημίχρονα πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός. Η άμυνα ζώνης των Ισραηλινών αποδιοργάνωσε εντελώς τους παίκτες του Μπαρτζώκα που επιδίδονταν σε ατομικές και βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι εντελώς αποκομμένος, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Αντιθέτως, όσο περνούσε η ώρα η Μακάμπι έβρισκε ολοένα και καλύτερο ρυθμό στην επίθεση, παίζοντας την περισσότερη ώρα με τρία γκαρντ και «χτυπώντας» με μακρινά σουτ από… παντού.


Ειδικά ο Ντέιβιντ Λόγκαν έκανε κυριολεκτικά… πάρτι φτάνοντας τους 16π. (με 4/7) τρίποντα, με τους Ισραηλινούς να κλείνουν το πρώτο ημίχρονο με 7/14 τρίποντα! Ετσι η διαφορά είχε συνεχώς αυξητικές τάσεις φτάνοντας ακόμη και το +18 (23-41) το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου μετά από τρίποντο του Λόγκαν λίγο πριν τη λήξη. Για τον Ολυμπιακό τίποτα δεν λειτουργούσε ενώ δεν απέδωσε ούτε το πολύ χαμηλό σχήμα που δοκίμασε κάποια στιγμή ο Μπαρτζώκας με τον Περπέρογλου στην θέση «4».

Στα πρώτα πέντε λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός, κάνοντας ό,τι δεν έκανε στα προηγούμενα 20 λεπτά. Έπαιξε άμυνα, χάρη στην οποία βρήκε ρυθμό στην επίθεση, και κυρίως με τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος όχι μόνο εκτελούσε αλλά και δημιουργούσε πλέον.

Η ψυχολογία είχε αλλάξει η Μακάμπι ήταν εκείνη εκτός ρυθμού πλέον, έχοντας περιορίσει το επιθετικό της παιχνίδι πρωτίστως «ταΐζοντας» τον Τζέιμς. Ετσι με επιμέρους 15-5, πλησίασε στους 8 (38-46 στο 25'), ξεσηκώνοντας το ως τότε «μουδιασμένο» ΣΕΦ. Εν συνεχεία οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν και πάλι αδικαιολόγητα με διαφορά να εκτοξεύεται εκ νέου στους 15 (39-54 στο 27'), όμως με νέα αντεπίθεση και επιμέρους 10-2 (σ.σ. τρίποντα από τους Περπέρογλου και Λο) μέσα σε λιγότερο από 2,5 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την αντεπίθεσή του και στο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο παρά την μεγάλη προσπάθεια δεν κατάφερε ποτέ να πλησιάσει περισσότερο από τους τρεις πόντους και αυτό συνέβη τέσσερις φορές. Τελευταία 19.2 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ότταν μετά από τρίποντο του Εϊσι Λο έγινε το 67-70. Νωρίτερα ο Χάινς είχε πετάξει στα σκουπίδια δύο πολύτιμες επιθέσεις και μάλιστα σερί με τους Χίκμαν (1/2 βολές) και Λόγκαν (με λέι απ) διαμόρφωσαν το τελικό 67-73 για την ομάδα του Μπλατ

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 23-41, 49-56, 67-73

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 10(2), Άντιτς 7, Σπανούλης 19(2), Περπέρογλου 5(1), Σερμαντίνι 5, Σλούκας 7(2), Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πέρκινς, Παπανικολάου 8.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Μπλατ): Λόγκαν 20(4), Τζέιμς 9, Σμιθ 13(3), Χίκμαν 16(1), Ροθ, Πνίνι 4, Κάνερ Μέντλι 2, Οχαγιόν 8(1), Πλάνινιτς 1, Λάντεσμπεργκ.
Πηγή: skai.gr