Στους "8" Ρεάλ και Ντόρτμουντ

Η τιτανομαχία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ρεάλ είχε «βασιλική» κατάληξη. Με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που πλήγωσε με γκολ την πρώην ομάδα του, παίκτη-κλειδί τον Μόντριτς και καθοριστική στιγμή την πολύ αυστηρή αποβολή του Νάνι (56'), η Ρεάλ επικράτησε 2-1 των «κόκκινων διαβόλων» στο «Ολντ Τράφορντ», στη ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League και προκρίθηκε στους «8» της διοργάνωσης.

Μάλιστα, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο όχι μόνο ανέτρεψε το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη, αλλά και το 1-0 με το οποίο βρέθηκε να χάνει στο 48' με το αυτογκόλ του Ράμος. Μόντριτς (66') και Ρονάλντο (69') τα γκολ-«χρυσάφι» για τους Μαδριλένους.

Η Ρεάλ έδειξε χαρακτήρα σε ένα ματς που είχε τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε κακή μέρα, σαφώς επηρεασμένο από τις εκδηλώσεις αγάπης από τους οπαδούς των γηπεδούχων και «πάτησε γκάζι» μετά την αποβολή του Νάνι στο 56'. Μια αποβολή αυστηρή, καθώς ναι μεν ο Πορτογάλος πάει με προτεταμένο πόδι και χτυπάει στη μέση τον Αρμπελόα, αλλά δεν τον έχει δει. Γι' αυτό, άλλωστε, οι έντονες διαμαρτυρίες τη στιγμή της αποβολής τόσο από τον Φέργκιουσον όσο και από τους παίκτες του, αλλά και στη λήξη του αγώνα.

Οσο για την Γιουνάιτεντ; Στήθηκε άψογα στον αγωνιστικό χώρο έχοντας να προασπίσει το 1-1 του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και έδωσε χώρο στη Ρεάλ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον αιφνιδίασε με την απουσία του Ρούνεϊ από την 11άδα (έμεινε στον πάγκο), στην οποία βρέθηκε ο Γκιγκς στο 1000ό παιχνίδι της καριέρας του.

Η Ρεάλ είχε την κατοχή, αλλά δύσκολα απειλούσε. Ωστόσο είχε τις ευκαιρίες με τους Ιγκουαϊν (11', 32') και Ρονάλντο (28'), την ώρα που η Γιουνάιτεντ ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και είχε τις καλύτερες ευκαιρίες με το δοκάρι του Βίντιτς στο 20' και τη διπλή ευκαιρία με τους Φαν Πέρτσι και Ουέλμπεκ στο 32' (ισάριθμες αποκρούσεις του Ντιέγκο Λόπεθ)


Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ από τα… αποδυτήρια, με τον Σέρχιο Ράμος να σκοράρει σε λάθος εστία στο 48' και τη Γιουνάιτεντ να παίρνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης. Ωστόσο στο 56' η αποβολή του Νάνι άλλαξε τα δεδομένα. Ο Μουρίνιο ρίσκαρε αμέσως βάζοντας τον Μόντριτς αντί του Αρμπελόα και ο Κροάτης, με την παρουσία του, άλλαξε τις ισορροπίες.

Αυτός ισοφάρισε στο 66' με ωραίο σουτ (είχε προηγηθεί, στο 61', η μεγάλη ευκαιρία του Ιγκουαϊν) και η ολική ανατροπή ήρθε με τον Ρονάλντο στο 69', με γκολ που δεν πανηγύρισε.

Στη συνέχεια, η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αντιδράσει, βγήκε μπροστά, είχε καλή στιγμή με τον Ουέλμπεκ στο 80' και τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Κάρικ (83'), Φαν Πέρσι (84') και Ρούνεϊ (84'), με τον Λόπεθ να πραγματοποιεί εντυπωσιακές επεμβάσεις στις πρώτες δύο περιπτώσεις και τον Ρούνεϊ να αστοχεί μετά!

Το ματς έγινε… ροκ στο τέλος, η Ρεάλ είχε δοκάρι με τον Κακά στο 89' και δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Ρονάλντο στο 90'+1' και στο 90'+3, την ώρα που και η Μάντσεστερ άγγιξε ξανά το γκολ με τον Βίντιτς στο 90'+2', αλλά ο Λόπεθ είπε και πάλι «όχι».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Ράφαελ (87' Βαλέντσια), Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Κάρικ, Κλέβερλι (73' Ρούνεϊ), Νάνι, Γκιγκς, Ουέλμπεκ (81' Γιανγκ), Φαν Πέρσι.

Ρεάλ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντιέγκο Λόπεθ, Αρμπελόα (59' Μόντριτς), Φάμπιο Κοεντράο, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Ντι Μαρία (45' Κακά), Ρονάλντο, Εζίλ (71' Πέπε), Ιγκουαϊν.

Μέσα σε αποθέωση, η Μπορούσια Ντόρτμουντ κέρδισε στην έδρα της τη Σαχτάρ 3-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά στην προημιτελική φάση του Champions League. Τα γκολ οι Σαντάνα (30'), Γκέτσε (37') και Μπλατσικόφσκι (59').

Από το πρώτο σφύριγμα η Μπορούσια , παίζοντας μπροστά στο φανατικό κοινό της, στο «Ζινγκάλ Ιντούνα Παρκ», δεν θέλησε να επαναπαυτεί στο 2-2 του πρώτου αγώνα στην Ουκρανία, αλλά να επιβάλει το δικό της παιχνίδι. Και το κατάφερε.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντεφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Σαντάτα, Σμέλτσερ, Γιουντογκάν (82' Σαχίν), Μπέντερ (46' Κελ), Μπλατσικόφσκι (70' Γκροκρόιτζ), Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόφσκι

ΣΑΧΤΑΡ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόφ, Σρνα, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Ρατ, Φερναντίνιο, Χούμπσμαν (82' Στεπανένκο), Τεϊσέιρα, Μιχταριάν, Τάισον (46' Ντάγκλας Κόστα), Αντριάνο
Πηγή: skai.gr