Ολυμπιακοί Αγώνες: Έτοιμο το πάρτι του Λονδίνου

Έτοιμο για το μεγαλύτερο πάρτι στην ιστορία του δηλώνει το Λονδίνο, με την προσμονή για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων να κορυφώνεται.

Η μέρα ξεκίνησε με την Ολυμπιακή φλόγα να «επιβιβάζεται» στο βασιλικό ποταμόπλοιο Gloriana για να μεταφερθεί στο δημαρχείο του Λονδίνου, στο τελευταίο τμήμα της λαμπαδηδρομίας πριν την άφιξη της στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος.

Εξάλλου, στις 8.12 το πρωί το ρολόι του Μπιγκ Μπεν και χιλιάδες καμπάνες σε όλη τη χώρα ήχησαν επί τρία λεπτά, δίνοντας το σήμα της έλευσης της μέρας που οι Βρετανοί σχεδίαζαν επί επτά χρόνια.

Στην τελετή έναρξης θα παραστούν περίπου 100 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, στους οποίος νωρίτερα θα παρατεθεί δεξίωση στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ. Η βασίλισσα Ελισάβετ θα είναι αυτή που θα κηρύξει την έναρξη των 30ών σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο ενθουσιασμός κατοίκων και επισκεπτών του Λονδίνου είναι τεράστιος, ιδίως από τη στιγμή που έφτασε στην πόλη η Ολυμπιακή φλόγα. Σε πάρκα και δρόμους διεξάγεται ένα σχεδόν διαρκές υπαίθριο πάρτι, το οποίο δύσκολα θα χαλάσει ακόμα και ο άστατος καιρός που προβλέπεται για σήμερα μετά από τρεις ημέρες με θερμοκρασίες ρεκόρ.

Στη διοργάνωση, που θα ολοκληρωθεί στις 12 Αυγούστου στη βρετανική πρωτεύουσα, συμμετέχουν αθλητές από 204 χώρες, οι οποίοι το βράδυ θα παρελάσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο με πρώτο απ' όλους τον σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής, ολυμπιονίκη στο Ταε Κβον Ντο, Αλέξανδρο Νικολαϊδη.

Η τελετή έναρξης η οποία έχει τον τίτλο «Τα νησιά των θαυμάτων», κόστισε στους βρετανούς το ποσό των 27 εκατομμυρίων λιρών, ενώ το καλλιτεχνικό της μέρος φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Ντάνι Μπόιλ.

Στη μάχη των μεταλλίων στους Αγώνες ρίχνεται η ελληνίδα αθλήτρια Ευαγγελία Ψαρά στο αγώνισμα της τοξοβολίας. Η 38άχρονη θα μετάσχει στους αγώνες κατάταξης από το αποτέλεσμα των οποίων θα καθοριστούν τα ζευγάρια στις νοκ άουτ αναμετρήσεις.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο - Έλενα Βογιατζή