Προέλαση "πάντσερ" για προημιτελικά(Γερμανία-Ολλανδία 2-1)

Η Γερμανία είναι η πρώτη ομάδα που - ουσιαστικά - εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2012. Με δύο γκολ του Μάριο Γκόμεζ (24΄, 38΄), τα «πάντσερ» επικράτησαν 2-1 της Ολλανδίας στο Χάρκοβο, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του Β΄ ομίλου, έφτασαν τους 6 βαθμούς και θα πρέπει να συμβούν «σημεία και τέρατα» για να μείνουν εκτός συνέχειας. Οι «οράνιε», μείωσαν με τον Φαν Πέρσι στο 73΄, αλλά δεν γλίτωσαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους και πλέον, ελπίζουν μόνο σε θαύμα για να περάσουν.

Η διαφορά στο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες...είχε ονοματεπώνυμο.

Ο Μάριο Γκόμεζ έδειξε...με το καλημέρα στη διοργάνωση ότι είναι έτοιμος να «σηκώσει στις πλάτες του» τη Γερμανία. Πέτυχε το γκολ της νίκης επί των Πορτογάλων (1-0), ενώ απόψε ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ντέρμπι με την Ολλανδία, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του στο πρώτο μέρος (24΄, 38΄) μετά από ισάριθμες ασίστ του συμπαίκτη του στη Μπάγερν Μονάχου, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ. Το συγκρότημα του Γιόακιμ Λεβ θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ στο διάστημα αυτό, αλλά ο Στεκέλενμπουργκ έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις, αρχικά στην εξ επαφής κεφαλιά του Μπαντστούμπερ (37΄) και στο φάουλ του Σβαϊνστάιγκερ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Πάνω-κάτω η μπάλα στο β΄ μέρος, με τον Στεκέλενμπουργκ να κάνει μεγάλη διπλή επέμβαση σε διαδοχικά σουτ του Χούμελς στο 52΄, ενώ στο 58΄ ήταν η σειρά του Νόιερ να δείξει την κλάση του στο δυνατό βολέ του Φαν Πέρσι από το ύψος της περιοχής. Σε χρονικό σημείο του αγώνα που η Γερμανία είχε τον απόλυτο έλεγχο, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι «έβαλε φωτιά» στο παιχνίδι στο 73΄. Ο αρχηγός της Άρσεναλ με «κεραυνό» έξω από την περιοχή μείωσε σε 2-1, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της Ολλανδίας στο τουρνουά.

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Κίτρινες: Ντε Γιονγκ, Βίλεμς - Μπόατενγκ (χάνει το ματς με τη Δανία)

Οι συνθέσεις:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μααρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ (46΄ Φαν ντερ Φάαρτ, Νάιγκελ ντε Γιονγκ, Ρόμπεν (83΄ Κάουτ), Στάιντερ, Αφελάι (46΄ Χούντελααρ), Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόκαιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Μίλερ (+90΄ Μπέντερ), Οζίλ (81΄ Κρόος), Ποντόλσι, Γκόμεζ (72΄ Κλόζε).

Πηγή: skai.gr