Νίκη στο προολυμπιακό για την Εθνική επί του Καναδά

Το «2 στα 2» πέτυχε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στον Β΄ όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε δύο τις νίκες στον όμιλο - χτες νίκησε την Βραζιλία - καθώς επιβλήθηκε σήμερα επί του Καναδά με 10-2, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική.

Πλέον οι Ελληνίδες πολίστριες βλέπουν τον επόμενο αντίπαλο που είναι αύριο το Καζακστάν (17:00). Ο αντίπαλος μας ηττήθηκε 15-7 από την Ολλανδία. Με νίκη επί του Καζακστάν η εθνική θα περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού αύριο η Ολλανδία έχει ρεπό,. Εν συνεχεία θα της αρκεί μια ισοπαλία επί των «οράνιε» την Πέμπτη, για να τερματίσει πρώτη στον Β΄ όμιλο και να αντιμετωπίσει τον 4ο του Α΄ γκρουπ στον χιαστί προημιτελικό της Παρασκευής, από τον οποίο θα κριθεί η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Τα οκτάλεπτα (πρώτος αναφέρεται ο Καναδάς): 0-2, 0-1, 1-2, 1-5.

Η εθνική στηρίχθηκε στην εκπληκτική της άμυνά για να φτάσει στη νίκη ενώ έκλεισε το ημίχρονο με 3-0. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Καναδάς πέτυχε το πρώτο γκολ του στο 5.38΄΄ του τρίτου οκταλέπτου μειώνοντας σε 4-1, και το δεύτερο 6.45΄΄ πριν από το τέλος και τον δείκτη του σκορ στο 6-1.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε 4/9 στην π/π, (έναντι 1/4 στην π/π για τον Καναδά) και 1/1 πέναλτι. Πρώτες σκόρερ της εθνικής ήταν η Τσουκαλά και η Γερόλυμου, που πέτυχαν από 3 γκολ, ενώ η Ψούνη αποβλήθηκε με 3 ποινές, 7.49΄΄ πριν από τη λήξη του αγώνα.
Διαιτητές: Τεϊξίντο (Ισπανία), Μπιάνκι (Ιταλία)

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 3, Μελιδόνη, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Ρουμπέση, Γερόλυμου 3, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 1, Λαρά, Διαμαντοπούλου.
ΚΑΝΑΔΑΣ (Ότεν): Ρίντελ, Αλόγκμπο, Μοντόν, Σίκος 1, Μπεκάζι, Έγκενς Κ., Τόμιουκ, Περάλτ, Έγκενς Μ. 1, Ρόμπινσον, Κάμπελ, Ράντου, Μπρεντίν.
Πηγή: Νίκος Παγκάκης