Ήττα ΠΑΟ από Λεβαδειακό

Εκτός έδρας ήττα από τον Λεβαδειακό υπέστη ο Παναθηναϊκός, κάτι που ίσως αλλάξει τα δεδομένα στο πρωτάθλημα, αν ο Ολυμπιακός νικήσει την Κυριακή στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ.

Με γκολ του Πασχάλη Μελισσά στο 83΄ η ομάδα της Βοιωτίας υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη εφετινή με 1-0.

Την ήττα για του πράσινους έφεραν η απουσία του Λέτο, καθώς και η κακή εμφάνιση των περισσότερων παικτών του Φερέιρα.

Με εξαιρετικό στήσιμο από τον Γιώργο Παράσχο, οι γηπεδούχοι έκλεισαν όλους τους διαδρόμους από τα πλάγια και μπλόκαραν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού από τα άκρα. Οι παίκτες του Φερέιρα είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν ανούσιοι στο παιχνίδι τους και προβλέψιμοι στις προσπάθειες που επιχείρησαν.

΄Εάν εξαιρέσει κανείς μία "στημένη φάση" και τη μεγάλη ευκαιρία του Κλέιτον, στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός δεν ανησύχησε την άμυνα των Βοιωτών, που σκόπιμα έδωσαν γήπεδο στον αντίπαλο με σκοπό να τον "κτυπήσουν" στην αντεπίθεση. Αυτό δεν κατέστη δυνατό στα πρώτα 45 λεπτά...

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε για τον Παναθηναϊκό στο 24΄, με τον Κλέιτον να κερδίζει τις κόντρες στην περιοχή και να πλασάρει τον Κυριακίδη, αλλά η μπάλα αργά-αργά κατέληξε άουτ, υπό τον έλεγχο του Μουλόπουλου. Νωρίτερα στο ματς, ο γκολκίπερ των Βοιωτών είχε κάνει δύο καλές επεμβάσεις σε σουτ-φάουλ του Κλέιτον και του Ζέκα.

Στο 25΄ ο διαιτητής Κομίνης κάλεσε στη σέντρα τους βοηθούς του, λόγω της έντασης που επικρατούσε στην εξέδρα όπου βρίσκονταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Η αναμέτρηση ξεκίνησε ξανά μετά από περίπου 2.5 λεπτά.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο Λεβαδειακός έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους με στόχο να κάνει κάποια καλή αντεπίθεση και να σκοράρει. Εφτασε κοντά στο 53΄ με τον Ναπολεόνι να φεύγει από κανονική θέση κι ενώ είχε χώρο για να βρεθεί απέναντι από τον Καρνέζη καθυστέρησε και ο Σαριέγκι πρόλαβε να ανακόψει τον επιθετικό του Λεβαδειακού. Τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του Παράσχου στο 57΄, όταν το σουτ του Φαβάλι απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Κατσουράνης και στη συνέχεια το νέο σουτ του Ζησόπουλου πέρασε άουτ. Στο 60΄ "απάντησε" ο Παναθηναϊκός, με το σουτ του Βιτόλο μέσα από την περιοχή να έχει πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Τομάς με το κεφάλι έδιωξε όσο χρειαζόταν σε κόρνερ, που ποτέ δεν δόθηκε. Στο 76΄ η γυριστή κεφαλιά του Σαριέγκι έφυγε λίγο άουτ.

Ο Πασχάλης Μελισσάς αποδείχθηκε "χρυσή αλλαγή" του Γιώργου Παράσχου. Στο 83΄ με καρφωτή κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, μετά από σέντρα του Κουτσόπουλου, χάρισε την σπουδαία νίκη στο Λεβαδειακό.

Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Αλεξίου, Φαβάλι, Μελισσάς, Κόρμπος, Κουτσόπουλος - Ζέκα, Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Τομάς, Αλεξίου, Μουλόπουλος, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Φαβάλι (63΄ Πόποβιτς), Ναπολεόνι (80΄ Μελισσάς), Σουμπίνιο, Βασιλείου (73΄ Κουτσόπουλος).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Κατσουράνης, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο, Κουΐνσι (64΄ Χριστοδουλόπουλος), Ζέκα (74΄ Μαυρίας), Κλέιτον (78΄ Πετρόπουλος), Τοτσέ.

Πηγή: skai.gr