Κλείσιμο

Στο τέλος γέλασε ο Ατρόμητος(2-1 τον Άρη και πρόκριση στους 8)

Παρότι βρισκόταν πίσω στο σκορ μέχρι το 79΄, ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 τον Άρη στο Περιστέρι και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Φυτανίδης στο 79΄ και ο Μήτρογλου στο 90΄ πέτυχαν τα γκολ για τους περσινούς φιναλίστ του θεσμού, ενώ οι Θεσσαλονικείς είχαν προηγηθεί με τον Καστίγιο στο 46΄.

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους, όταν στο 38΄ ο Μήτρογλου βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε άουτ. Γενικά, πάντως, ο Αρης στάθηκε καλύτερα στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενος ίσως και τους πειραματισμούς του Γιώργου Δώνη, ο οποίος παρέταξε ενδεκάδα... κυπέλλου. Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, από έξοχη συνεργασία Γιαννιώτα-Καστίγιο ο τελευταίος βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Ιτάνζ και «έγραψε» το 0-1. Ο Δώνης προσπάθησε με συνεχείς αλλαγές (προσώπων και τακτικής) να φέρει το ματς στα ίσια και η ομάδα του τα κατάφερε.

Στο 79΄ ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ και ο Φυτανίδης εκμεταλλεύθηκε την κακή έξοδο του Βελλίδη, για να διαμορφώσει με κεφαλιά το 1-1. Ο Αρης κατέρρευσε και στο τελευταίο δεκάλεπτο υπήρχε μόνο ο Ατρόμητος στο γήπεδο, με τον Κώστα Μήτρογλου να "ψάχνει" το γκολ, να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 88΄ (απέκρουσε με τα πόδια ο Βελλίδης) και να το πετυχαίνει στο 90΄ με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Tο υπόλοιπο παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους παίκτες του Δώνη και με τους Τάτο και Μήτρογλου να κάνουν άνω κάτω την άμυνα του Άρη, αλλά και να μαλώνουν μεταξύ τους, όταν ο πρώτος δεν έδωσε πάσα στον τελευταίο. Στην συνέχεια, όμως, οι δύο παίκτες συνδυάστηκαν και πάλι και ο Μήτρογλου, με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης ήταν η αφορμή για να πανηγυρίσει ο κόσμος του Περιστερίου, αλλά και οι παίκτες την σπουδαία και παλικαρίσια νίκη.


Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κόκκινη κάρτα: Καστίγιο (+90΄, δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: Σφακιανάκης, Σκόνδρας, Τάτος, Μήτρογλου - Καστίγιο, Παπαστεριανός

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Νάστος, Οικονόμου, Μπάλλας (70΄ Πίτου Γκαρσία), Τάτος, Σφακιανάκης, Καραμάνος (67΄ Δημούτσος), Μήτρογλου, Καραγκούνης (61΄ Αναστασάκος)

ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Μίσελ, Ντίκο, Λαζαρίδης, Καζναφέρης, Φατί (+90΄ Πρίττας), Παπαστεριανός, Γιαννιώτας (80΄ Σολτάνι), Νέτο, Ούμπιντες, Καστίγιο.


* Παρών στο γήπεδο του Περιστερίου ήταν και ο Μανουέλ Μασάδο, που είναι ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του Μίχαλ Πρόμπιερζ στον πάγκο του Αρη. Επίσης, αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία του παλιού αρχηγού των κιτρίνων, Σέρχιο Κόκε, στο μπουθ των φιλοξενουμένων.

Πηγή: skai.gr