ΑΘΛΗΤΙΚΑ


Ανδρέας Φάκος: Νέες διώξεις και καταθέτει έφεση για τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής

Τριάντα εννέα χιλιάδες συνομιλίες όσον αφορά τα στημένα ματς δεν έχουν ερευνηθεί ποτέ, όπως έγινε γνωστό στην εκπομπή "Δίκη" του ΣΚΑΪ. Τι δήλωσε στην εκπομπή ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος.

Το σκάνδαλο των στημένων στον ΣΚΑΪ

 
Έφεση, νομικού χαρακτήρα, κατά της πρωτόδικης απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής για υποβιβασμό της Παναχαϊκής στη Football League 2 (πρώην Γ' Εθνική) θα καταθέσει την Τρίτη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «ΔΙΚΗ» του ΣΚΑΪ και τον Κυριάκο Θωμαΐδη.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι όσον αφορά τα στημένα ματς ότι δεν έχουν ερευνηθεί ποτέ 39.000 συνομιλίες.

«Βόμβες μεγατόνων» έριξε ο Ανδρέας Φάκος στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Δίκη» του ΣΚΑΪ!

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας προανήγγειλε νέες πειθαρχικές διώξεις το πρωί της Τρίτης σε πέντε ομάδες (τέσσερις της Β’ και μία της Γ’ Εθνικής) για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων!

Παράλληλα, αποκάλυψε πως την Τρίτη θα ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης για την Παναχαϊκή, ζητώντας την ακύρωση της για δύο συγκεκριμένους νομικούς λόγους!

Επίσης, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και άλλες ομάδες σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των στημένων αγώνων, μίλησε για Ηρακλή, ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης και πολλά άλλα.

Διαβάστε αναλυτικά:

Για την υπόθεση της Παναχαϊκής:

«Θα ασκήσω έφεση για την καταδικαστική απόφαση της Παναχαϊκής. Είναι πρωτάκουστο το ότι εκλήθη η ΠΑΕ από την πειθαρχική επιτροπή χωρίς να ασκήσω εγώ πειθαρχική δίωξη. Δεν δικαιούται η πειθαρχική επιτροπή να ενεργήσει από μόνης της. Υπάρχει απόλυτη ακυρότητα της απόφασης. Επίσης έγινε χρήση απαγορευμένου αποδεικτικού μέσου (σ.σ. υποκλαπείσα συνομιλία). Εδώ έχουμε πολλαπλή ακυρότητα. Δεν μπαίνω στην ουσία του σκεπτικού της απόφασης. Η απόφαση είναι άκυρη για τους νομικούς λόγους που σας ανέφερα».

Για τα «μεγάλα ψάρια» που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων:

«Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετές διώξεις σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Δεν πρέπει ποτέ να προτρέχουμε και να θέλουμε ντε και καλά αίμα και σάρκα στην αρένα, ούτε να γίνονται δίκες εξπρές, ούτε δίκες στο Γουδί όπως στο παρελθόν. Πιστεύω πως όταν το πνεύμα βρίσκεται σε έξαρση και δεν είναι καθαρό και τα συναισθήματα φλέγονται, τότε δεν βγάζεις ποτέ ασφαλή συμπεράσματα.

Εμείς δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν, αλλά χρειάζονται τεκμηριωμένα στοιχεία. Χρειάζονται επαρκείς αποχρώσες ενδείξεις. Κάντε υπομονή και θα δούμε. Αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να έχουμε παράπονο μέχρι στιγμής. Έχουμε ξεκαθαρίσει περίπου 40 περιπτώσεις. Έχουμε βγάλει 30 κατηγορητήρια. Έχουμε βγάλει διατάξεις για επτά διαιτητές. Έχουμε αποφασίσει για Καλλιθέα και Παναιτωλικό ότι δεν εμπλέκονται και δεν συντρέχει λόγος να ασκήσουμε διώξεις».

Για το Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-2 του 2008:

«Δεν έχω πάρει ούτε ένα χαρτί γι’ αυτή την υπόθεση. Αν υπάρξει επώνυμη τεκμηριωμένη καταγγελία θα επιληφθώ. Για την αναφορά Μπιτσαξή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν γνωρίζω. Δεν μου έχει έρθει κανένα έγγραφο».

Για Μαρινάκη και Ολυμπιακό:

«Έχω μελετήσει τις συνομιλίες δεκάδες φορές. Με τα στοιχεία που υπάρχουν, είναι απαραίτητο να αναμένουμε την ενεργοποίηση του μηχανισμού ανάκρισης για να δούμε το κατηγορητήριο. Πρέπει πρώτα να επιληφθεί ο ανακριτής. Όταν υπάρχει απλή συνέργεια, δεν είναι εύκολο να στηριχθεί κατηγορητήριο. Θα βγει μια απαλλακτική απόφαση και αν μετά προκύψουν νέα στοιχεία που θα ενισχύουν την κατηγορία, θα υπάρχει ήδη δεδικασμένο και δεν θα μπορούν να δικαστούν. Πρέπει να περιμένουμε».

Για τη δικαστική συνδρομή που έχει ζητηθεί από οκτώ χώρες:

«Δεν έχουν έρθει στοιχεία. Γνωρίζω ότι ο ανακριτή, κ. Κασίμης, στο ταξίδι που έκανε προσπάθησε να επιταχύνει αυτή τη χρονοβόρα διαδικασία. Σε εκείνες τις χώρες παίζονταν τα στοιχήματα. Ο ανακριτής ζήτησε επίσης άνοιγμα λογαριασμών και ήρθαν απαντήσεις από την Κύπρο. Τα έχω ζητήσει αυτά τα στοιχεία και τα περιμένω. Παράλληλα, από το ΣΔΟΕ πριν ένα μήνα μου είπαν ότι δυσκολεύονται να βρουν στοιχεία γιατί δεν έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και την προθυμία των τραπεζών. Να ξέρετε πάντως ότι δεν κινδυνεύουν τα αδικήματα με παραγραφή. Θα κατασταλάξουμε σύντομα».

Για την πρόσφατη αποκάλυψη του Βασίλη Σαμπράκου ότι υπάρχουν επιπλέον 39.000 συνομιλίες, τις οποίες η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών αδυνατεί να απομαγνητοφωνήσει:

«Εκπλήσσομαι. Νόμιζα ότι δεν υπήρχε άλλο υλικό. Πρέπει να απομαγνητοφωνηθεί το συντομότερο δυνατό. Να βρουν προσωπικό και να το κάνουν. Δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε αλλιώς. Πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση».

Για τον Ηρακλή και το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ:

«Ήταν εξόφθαλμα εξωπραγματική η απόφαση του Διαιτητικού για τον Ηρακλή. Δεν μπορεί να λέει ότι υπάρχει τρίτος βαθμός και ότι υπάρχει αναίρεση απόφασης της επιτροπή εφέσεων. Είναι εκτός πραγματικότητας αυτή η απόφαση. Δεν έδωσα καμία γραμμή στο δικαστήριο. Έκανα μια νομική κρίση, δεν μπήκα στην ουσία. Έχω και το δικαίωμα και την υποχρέωση. Να ξέρετε ότι η ίδια ομάδα (σ.σ. Ηρακλής) μου έπλεξε το εγκώμιο όταν άσκησα πειθαρχική δίωξη στον Αστέρα Τρίπολης».

Για τον Αστέρα Τρίπολης και τη συνομιλία Μπέου-Μπάκου που δεν ήταν στο κατηγορητήριο:

«Η συνομιλία του Δημήτρη Μπάκου με τον Μπέο έχει αξιοποιηθεί και έχει αξιολογηθεί με την απόφαση της πρωτοβάθμιας. Στο κατηγορητήριο βάζω τις συνομιλίες που θεμελιώνουν την πράξη. Δεν βάζω αυτές που αφορούν προπαρασκευαστικές πράξεις ή εκφράζουν προδιάθεση».

Για τον ΟΦΗ και τις άλλες εφέσεις που θα ασκήσει:

«Ο ΟΦΗ να μην έχει παράπονο. Υπήρχαν τεκμηριωμένοι και σαφείς λόγοι που ασκήθηκε η έφεση. Μάλιστα, τώρα μπορεί να έχει δύο αθωωτικές αποφάσεις που θα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αθωότητας του. Για τις άλλες αθωωτικές αποφάσεις θα γίνουν αύριο κάποιες εφέσεις, όπως θα γίνει και για την καταδικαστική της Παναχαϊκής».

Για την υπόθεση των στημένων αγώνων γενικότερα:

«Τριάντα χρόνια σέρνεται αυτή η κατάσταση. Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας δεν άγγιξαν ποτέ αυτό το χώρο. Καμία κυβέρνηση. Τα ξέραμε όλα όσα γίνονται και έκαναν όλοι τα στραβά μάτια. Μετά τις αναφορές της ΟΥΕΦΑ και την επέμβαση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, έγινε ένα θετικό βήμα».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως στο πλαίσιο της εκπομπής αποκαλύφθηκε πως ο 9ος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης, αναμένεται να καλέσει ως μάρτυρα τον τέως πρόεδρο της ΚΕΔ, Βασίλη Τεροβίτσα, ώστε να συσχετιστούν οι συνομιλίες με τους ορισμούς διαιτητών που ο ίδιος έκανε. 
Απαράδεκτο: Μουτζούρωσαν το γκράφιτι του Νίκου Γκάλη
Άγνωστοι, μουτζούρωσαν το πρόσωπο του «Γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ.
20.08.2019, 19:07
Αυγενάκης: Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες για πρωτάθλημα. Μειωμένα τα λεφτά ΕΡΤ
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο Λευτέρης Αυγενάκης, με τον υφυπουργό Αθλητισμού...
20.08.2019, 18:30
Μπερτομέου για Μπλατ: Όλη η Euroleague στο πλευρό σου
Ο ισχυρός άνδρας της Euroleague δήλωσε ότι ο διασυλλογικός οργανισμός βρίσκεται στο πλευρό του τεχνικού του...
20.08.2019, 14:42
Μήνυμα... επιστροφής στην εθνική από τον Σλούκα (pic)
Ο Κώστας Σλούκας συνεχίζει την θεραπεία του και μέσω του instagram έστειλε μήνυμα... επιστροφής.
20.08.2019, 07:47
Εξομολόγηση Μπλατ: «Διαγνώστηκα με πρωτοπαθή προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση»
Με μια συγκλονιστική γραπτή δήλωση, ο Ντέιβιντ Μπλατ αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με πρωτοπαθή προϊούσα...
19.08.2019, 14:05
Δέχτηκε να επιστρέψει ο Μάντζαρης στην Εθνική, απομένει το «ναι» της Ούνιξ
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δέχτηκε να επιστρέψει στην Εθνική μετά τους τραυματισμούς στα γκαρντ, αλλά απομένει η...
19.08.2019, 09:14
Φριντέτ: Έτοιμος για μια φανταστική σεζόν - H οικογενειακή φωτογραφία του
Λίγο πριν πετάξει για την Αθήνα, ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε ανυπόμονος.
19.08.2019, 08:47
Πάλεψε στα ίσα, αλλά λύγισε από τη Σερβία η Εθνική Ελλάδος
Η πολύ καλή εμφάνιση για το σύνολο του Σκουρτόπουλου για 30 λεπτά πήγε στράφι, καθώς έδωσε πολλά δικαιώματα...
18.08.2019, 23:00
Ανησυχία για Σλούκα, αμφίβολος για το Παγκόσμιο
Η μαγνητική τομογραφία έδειξε αιμάτωμα και θλάση στη γάμπα, με τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της...
17.08.2019, 11:54
Άστραψε ο Γιάννης, βρόντηξε η Εθνική, λύγισε η Ιταλία!
Κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό ήταν το πρώτο δείγμα της Εθνικής στο τουρνουά Ακρόπολις! Με τον Αντετοκούνμπο...
16.08.2019, 23:04

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 43  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.