Για την πρωτιά στην Πόλη

To πλέον κρίσιμο παιχνίδι για την Ευρωλίγκα δίνει απόψε το βράδυ (20:15 ΣΚΑΪ 100,3) ο Ολυμπιακός κόντρα στην Φενερμπαχτσέ/ Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη. Με ενδεχόμενη νίκη οι "ερυθρόλευκοι" προκρίνονται στους προημιτελικούς της διοργάνωσης και "κλειδώνουν" την πρώτη θέση του ομίλου.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς θα αντιμετωπίσει την τουρκική ομάδα με αρκετά προβλήματα, αφού θα απουσιάσουν οι τραυματίες Χαλπερίν, Κέσελ, Βασιλόπουλος αλλά και ο Γιάννης Μπουρούσης μετά την αναγκαστική "άδεια" που του έδωσε ο Σέρβος τεχνικός.

Ο "σοφός" δήλωσε πάντως πως η Φενέρ είναι το φαβορί για την νίκη θέλοντας ίσως με αυτόν τον τρόπο να μεταφέρει την πίεση στην πλευρά των Τούρκων.

Άλλωστε η Φενερμπαχτσέ αντιμετωπίζει αυτόν τον αγώνα σαν τελικό καθώς έχει επενδύσει πάρα πολλά φέτος για την επιτυχία της ομάδας στην Ευρωλίγκα, και με ενδεχόμενη νίκη βάζει πλώρη για το φάϊναλ φορ της Βαρκελώνης. Ο Νέβεν Σπάχια, που δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Τουρκσάν, χαρακτήρισε το ματς το σημαντικότερο της σεζόν.

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Πιθανότατα το σημαντικότερο της σεζόν και για αυτό υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση. Θα παίξουμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και υποψήφια για να είναι παρούσα στο final 4», είπε ο Κροάτης κόουτς και πρόσθεσε: «Οι παίκτες και ο προπονητής έχουν μεγάλη εμπειρία. Έχασαν στο ματς που έγινε στην Ελλάδα, παρόλα αυτά θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να νικήσουν εδώ. Όλοι οι παίκτες μας είναι έτοιμοι και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να νικήσουμε».

Ο σέντερ της «Φενέρ», Ογκούζ Σαβάς, σχολίασε για την επικείμενη αναμέτρηση: «Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς όχι μόνο για να περάσουμε στην επόμενη φάση αλλά για να το κάνουμε τερματίζοντας στην πρώτη θέση. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα μας. Όπως και στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, πρέπει να παίξουμε έξυπνα και να παλέψουμε και στα 40 λεπτά του αγώνα με τον ίδιο ρυθμό και χωρίς να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας».
Πηγή: skai.gr