Πράσινο φως Κομισιόν για τις ενταξιακές διαδικασίες της Βόρειας Μακεδονίας

"Πράσινο φως" ανάβει η Κομισιόν προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαδικασίες της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον απόηχο της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια. Όπως αναφέρει το σκοπιανό πρακτορείο MIA, επικαλούμενo τον αρμόδιο επίτροπο για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συστήσει την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο προπαρασκευαστικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην ΕΕ.

“Συγχαρητήρια στους ηγέτες της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας για την προετοιμασία του δρόμου για μια νέα εποχή φιλικής και παραγωγικής σχέσης προς όφελος των πολιτών και της περιοχής ως σύνολο!" έγραψε την Τρίτη σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια, o Γιοχάνες Χαν, σχολιάζοντας σχετική ανάρτηση του Ζόραν Ζάεφ.

Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για την επιτυχημένη, όπως την χαρακτήρισε, επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία, έδωσε στο μεταξύ ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Πηγή: skai.gr