Τζανακόπουλος: Προφανής πολιτική συναλλαγή ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για την αναθεώρηση

«Πολιτική συναλλαγή» ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής με στόχο να αναθεωρήσουν το Σύνταγμα όπως επιθυμούν στην επόμενη Βουλή και να εκλέξουν δικό τους πρόσωπο στην Προεδρία της Δημοκρατίας, κατήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως πλέον υπάρχει «πολιτική και στρατηγική ταύτιση» ανάμεσα στην ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ.

Σημείωσε αιχμηρά ότι τα φερόμενα σχέδια ΝΔ και ΚΙΝΑΛ βασίζονται στο «φαντασιωτικό σενάριο» ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επικρατήσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. «Είναι σχέδια επί χάρτου», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει την διάψευση της εκπροσώπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη, μέσω του ΣΚΑΪ, ότι υπάρχουν σχέδια για υποψηφιότητα στελεχών του ΚΙΝΑΛ για την προεδρία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να δεσμευτεί πως θα στηρίξει την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου.

Όσον αφορά την πρόταση της ΝΔ για αναθεώρηση του συνταγματικού καθεστώτος για ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κινείται προσχηματικά με στόχο να βρει εκλογική «πελατεία» σε κολέγια και παραρτήματα κολλεγίων από το εξωτερικό.

Υπογράμμισε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό ζητούμενο είναι η ενίσχυση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, και κάλεσε την ΝΔ να στηρίξει τις προτάσεις της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση.
Πηγή: skai.gr