Κικίλιας: Κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ο Βούτσης.Δεν υπηρετεί το θεσμικό του ρόλο

Το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, εξετάζει η ΝΔ με αφορμή την τροποποίηση του κανονισμού που ετοιμάζει ο κ. Βούτσης και πρόκειται να καταθέσει τη Δευτέρα, προκειμένου οι κύριοι Θεοδωράκης και Καμμένος να μην χάσουν τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Η ΝΔ θα αντιδράσει σθεναρά προκειμένου να υπερασπιστεί τον κοινοβουλευτισμό» σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας διεμήνυσε μάλιστα ότι η ΝΔ έχει έτοιμα όλα τα όπλα της, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι για το πότε και το τι θα αποφασίσει ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Νίκος Βούτσης λειτουργεί ως κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, ο κ. Κικίλιας προειδοποιεί ότι κρύβει παγίδες.

«Αν πάει να λύσει τα ελληνοτουρκικά όπως το Σκοπιανό τότε κινδυνεύουμε με εθνική τραγωδία». 

Ανέφερε παράλληλα ότι οι κύριοι Καμμένος και Κοτζιάς σφάζονται μεταξύ τους και ο κ. Τσίπρας δεν τους σταματά.
  
«Εκβιαστές και εκβιαζόμενοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδος», υπογράμμισε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να μην συναινέσει σε αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να διασωθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ απηύθυνε από την Πάτρα την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ελπίζω ειλικρινά ότι ο πρόεδρος της Βουλής, θα συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και δεν θα συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στον απόηχο της προτροπής του κ. Βούτση στον κ. Παπαχριστόπουλο να μην υποβάλει την παραίτησή του και να μην παραδώσει τη βουλευτική του έδρα με το αιτιολογικό ότι πρέπει την ερχόμενη εβδομάδα, απερίσπαστη η ολομέλεια της Βουλής να ψηφίσει το πρωτόκολλο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Εάν ο πρόεδρος της Βουλής συναινέσει, προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα - Καμμένου.

Προφανώς και θα ψηφίσουμε πρόταση μομφής που ενδεχομένως κατατεθεί κατά του Νίκου Βούτση, γιατί συμπεριφέρεται σαν κομματοφύλακας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Εμείς θα μπλοκάρουμε τις κινήσεις του κ. Βούτση και την τροποποίηση του κανονισμού που προσπαθεί να κάνει δωράκια στον Πάνο Καμμένο και σε άλλους, ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Αντίθετα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα αντιταχθούν στην τροποποίηση του κανονισμού λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν τεχνητά εμπόδια στην έκφραση των κομμάτων στην Βουλή.