Κλείσιμο

Γεννηματά: Πρόθυμοι ακροδεξιοί στηρίζουν την πλειοψηφία αλά καρτ του Τσίπρα

«Πρόθυμους ακροδεξιούς» χαρακτήρισε Φώφη Γεννηματά τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα δώσουν σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως πρόκειται για άτομα που δεν έχουν οιαδήποτε σχέση με τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τα ιστορικά στελέχη του.

Μιλώντας στην Βουλή η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε «πλειοψηφία αλά καρτ» τους 151 βουλευτές που φαίνεται να έχει συγκεντρώσει ο Αλέξης Τσίπρας, και προκάλεσε τον πρωθυπουργό να επιχειρήσει να κυρώσει με τους ίδιους βουλευτές την συμφωνία των Πρεσπών.

«Στην Αθήνα η δημοκρατία έχει ζήσει καλύτερες ημέρες από ό,τι μαζί σας […] Η δημοκρατία δεν είναι αριθμητική», προσέθεσε αιχμηρά η κ. Γεννηματά.



Κάλεσε τον πρωθυπουργό
να ορίσει ημερομηνία εκλογών, κατηγορώντας τον ότι «τρέμει» την κρίση του ελληνικού λαού κι ότι προτάσσει δικαιολογίες ώστε να αποφύγει την προσφυγή στις κάλπες.

«Ο τόπος χρειάζεται εκλογές για [να φύγει] αυτός ο φερετζές» δικαιολογιών που προβάλετε, είπε από το βήμα της Ολομέλειας η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ άφησε αιχμές και για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, σχολιάζοντας ειρωνικά πως πλέον ο κ. Τσίπρας γράφει και υπογράφει μόνο με το δεξί χέρι, ενώ τον κατηγόρησε πως ενώ υποσχέθηκε ότι θα έσκιζε τα Μνημόνια τελικά «έσκισε την μεσαία τάξη».
Πηγή: skai.gr