Novartis: Ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης για προανακριτική από τη ΝΔ

Εισηγήσεις για κατάθεση πρότασης από τη Νέα Δημοκρατία για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από στελέχη του κόμματος.

Η στάση της μείζονος αντιπολίτευσης αναμένεται να είναι η σφοδρή πολεμική κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της, με τον τόνο να δίνει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ με τη δήλωσή του την Τρίτη στην οποία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ο ίδιος «και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια». O πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί ακόμα τον πρωθυπουργό ότι «επιδιώκει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το τέταρτο μνημόνιο».

Υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η κυβέρνηση προσπάθεια να κερδίσει χρόνο και να αντλήσει επικοινωνιακά οφέλη από την υπόθεση της Novartis. Στη ΝΔ μιλάνε για σκευωρία σχολιάζοντας τα πολλά κενά των μαρτύρων στην επίμαχη δικογραφία.

«Θα κάνω το παν για να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ». Με αυτή τη φράση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την επιθυμία του για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis από τη Δικαιοσύνη. 

Η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis είναι μια στημένη υπόθεση από την κυβέρνηση υποστήριξε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Kωνσταντίνος Κυρανάκης.

Νέα σύσκεψη για το θέμα της Νοvartis συγκαλεί στις 6.30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την υπόθεση.

«Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι μάρτυρες» δήλωσε στο μεταξύ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής «αδειάζοντας» τον Παύλο Πολάκη που έκανε λόγο για στελέχη της Νοvartis που κελάηδησαν. 

Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis