Η επικοινωνιακή διαχείριση του πολυνομοσχεδίου κυριάρχησε στο υπουργικό

Η επικοινωνιακή διαχείριση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο εισαγάγεται την Τρίτη στη Βουλή, με 70 προαπαιτούμενα για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το 2018 η κυβέρνηση θα επιταχύνει τις πολιτικές της αντιλήψεις και πρωτοβουλίες, κάνοντας ακόμα πιο σαφές το ταξικό της πρόσημο, σημείωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό. Η τρίτη αξιολόγηση κλείνει χωρίς επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα, υποστήριξε δε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρουσίασε αναλυτικά τη διαπραγμάτευση που είχε με τους θεσμούς και τα όσα, όπως είπε, κερδήθηκαν από την ελληνική πλευρά, φέρνοντας ως παράδειγμα την αύξηση του προϋπολογισμού των οικογενειακών επιδομάτων, τα οποία από 650 εκατ. έφτασαν τα 910 εκατ. ευρώ.

Στα όσα κερδήθηκαν από την ελληνική πλευρά στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, είναι και οι αποζημιώσεις των εργαζομένων κατά προτεραιότητα (υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα ίσχυε η προτεραιότητα των τραπεζών) στην περίπτωση πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων πτωχευμένων επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου τοποθετήθηκαν και οι υπουργοί, των οποίων αρμοδιότητες περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, όπως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, η υπουργός Εργασίας και η αναπληρώτρια υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου και Θεανώ Φωτίου, καθώς και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

O υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, παρουσίασε το νομοσχέδιο για τη σαρία, λέγοντας ότι στοχεύει στην υπεράσπιση του νομικού αστικού πολιτισμού, και ότι αποτελεί σημαντική μεταρρυθμιστική τομή. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι το πρώτο βήμα για τις επερχόμενες ριζικές αλλαγές στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ενημέρωσε επίσης το υπουργικό για τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Για θράσος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη δήλωσή του στο υπουργικό συμβούλιο ότι η τρίτη αξιολόγηση ολοκληρώνεται χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ