ΝΔ: Ελληνικό & Σκουριές αποδεικνύουν την αλλεργία του ΣΥΡΙΖΑ σε επενδύσεις

Οι ανατροπές στις μεγάλες επενδύσεις στο Ελληνικό και στις Σκουριές αποδεικνύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αλλάξει, και ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υποστηρίξουν επενδύσεις στη χώρα, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της έχει προκαλέσει «δραματικές επιπτώσεις» στην αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα το κράτος κινδυνεύει να χάσει φόρους και εισφορές.

Κατηγορεί δε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι οι φιλοεπενδυτικές του τοποθετήσεις στο εξωτερικό είναι ένα «προσωπείο», τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση είναι στην πράξη «αλλεργικοί» στις επενδύσεις.

Ειδικά για την περίπτωση του Ελληνικού, όπου ο επενδυτής Lamda Development έχει κάνει λόγο για συνεχείς ανατροπές και εμπόδια από την κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού, η ΝΔ επισημαίνει ότι αυτό αποδεικνύει ότι «καμία μεγάλη επένδυση δεν μπορεί να προχωρήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά τις Σκουριές, όπου η Eldorado Gold ανέστειλε εκ νέου τη λειτουργία των ορυχείων, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη ότι προκάλεσε το πρόβλημα με την «εντελώς αδικαιολόγητη άρνηση του» να εκδώσει άδειες για τη συνέχιση του έργου.
Πηγή: skai.gr