Καμμένος για πώληση βλημάτων στην Σ. Αραβία και F-16 - Απάντηση Μπακογιάννη

Επέμεινε την Παρασκευή, μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ότι δεν υπάρχει καμία σκιά με την πώληση των βλημάτων στην Σαουδική Αραβία και πως υπάρχουν τρεις επίσημες εξουσιοδοτήσεις του Σαουδαραβικού κράτους σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπός τους για την συγκεκριμένη αγορά.

Μάλιστα, επικαλέστηκε και σχετικό έγγραφο του Σαουδαραβικού Υπουργείου Άμυνας που εστάλη μέσω της Ελληνικής πρεσβείας που χαρακτηρίζει τον κ. Παπαδόπουλο εκπρόσωπό του στην διακρατική συμφωνία για την πώληση των βλημάτων. Όπως είπε, το έγγραφο με την υπογραφή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας έχει αναρτηθεί στο σάιτ του ΥΕΘΑ.

Είπε ακόμα ότι το υπουργείο Άμυνας εκπροσωπεί στην Σαουδική Αραβία ο στρατιωτικός μας ακόλουθος, και όχι ο πρόξενος, για τον οποίο ο υπουργός άφησε αιχμές.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, είναι ψευδές το σημερινό (Παρασκευή) πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Τα Νέα σύμφωνα με το όποιο το υπουργείο Άμυνας αγνόησε τηλεγράφημα της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ που ξεκαθάριζε ότι ο Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε και στην Ντόρα Μπακογιάννη για την αρνητική στάση της στην υπόθεση της αναβάθμισης των F-16.

Σε ό,τι αφορά τη 48ωρη άδεια που πήρε ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας, δήλωσε «πολιτικά αντίθετος» αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, ως εκτελεστική εξουσία, δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης. Ανέφερε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αμερικανό πρέσβη στην ΗΠΑ ο κ. Τζέφρι Πάιατ κατάλαβε ότι η απόφαση για την άδεια στον τρομοκράτη ήταν απόφαση της δικαιοσύνης. 

Απάντηση Μπακογιάννη

«Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» ήταν η αντίδραση της βουλευτού της ΝΔ στις δηλώσεις Καμμένου. «Δεν θα δώσω διέξοδο στο αδιέξοδο του κ. Καμμένου, στην απίστευτης βλακείας δήλωση ότι θα καλέσει τον αμερικανό πρέσβη στη Βουλή να με κάνει ντα ντά για τα F-16» είπε στον ΣΚΑΪ. «Θα πρέπει να δικαιολογηθεί στη Βουλή να προσέλθει στη Βουλή να δώσει τις εξηγήσεις. Είναι απολογούμενος ο κ. Καμμένος, και θα προσέλθει στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.
Πηγή: skai.gr