Στη Βουλή η απόφαση ΥΠΕΘΑ Καμμένου για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία

Στη Βουλή οδηγείται η υπόθεση της αγοράς βλημάτων του Ελληνικού Στρατού από τη Σαουδική Αραβία.

Η συγκεκριμένη αγοραπωλησία οδήγησε στη μετάθεση του Ταξιάρχου Διευθυντή Αμυντικών Προγραμμάτων ύστερα από απόφαση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και εμπλοκή Έλληνα επιχειρηματία ο οποίος εμφανίζεται ως πληρεξούσιος του Ριάντ.

Σύμφωνα με την αναφορά που υπέβαλλε ο ταξίαρχος στις 4 Σεπτεμβρίου του 2017 και κατέθεσε σε ερώτησή του προς τον Πάνο Καμμένο ο Ανδρέας Λοβέρδος , ξετυλίγεται ένα «περίεργο κουβάρι» για την πώληση 300.000 βλημάτων αξίας 64 εκατ. ευρώ.

Στις 13 Ιουνίου το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπογράφει σύμβαση με τον επιχειρηματία Β.Π ο οποίος εμφανίζεται ως πληρεξούσιος της κυβέρνησης του Ριάντ. Το παράδοξο είναι πως οι υπογραφές δεν «πέφτουν» στο Υπουργείο αλλά στο αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη στο οποίο μεταβαίνει ο Διευθυντής Εξοπλισμών. Την ίδια ημερομηνία σύμφωνα με την αναφορά του Ταξιάρχου υπάρχει ενημέρωση από την Ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ ότι Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για την δραστηριότητα του Έλληνα πληρεξούσιου και εξέφρασαν την επιθυμία οι συνομιλίες να γίνονται μεταξύ των κυβερνήσεων.

Στις 29 Αυγούστου έρχεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας της οποίας ο επικεφαλής δήλωσε πλήρη άγνοια για την ήδη υπογεγραμμένη σύμβαση.

Στις 30 Αυγούστου και αφού, όπως δηλώνει, ο Ταξίαρχος είχε δεχθεί απειλητικό τηλεφώνημα από τον επιχειρηματία, εκλήθη στο γραφείο του Πάνου Καμμένου όπου τον περίμεναν 4 στρατονόμοι με χειροπέδες. Ο Πάνος Καμμένος του ανακοίνωσε πως τίθεται σε διαθεσιμότητα επειδή έχει εμπλακεί σε κύκλωμα το οποίο υπονομεύει τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία.

Η αναφορά του Ταξιάρχου με όλα τα περιστατικά έχει μεταβιβαστεί στον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών και στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Τρισέλιδη η απάντηση Καμμένου

Με μία τρισέλιδη αναφορά απάντησε για την υπόθεση ο Πάνος Καμμένος ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία πως καταθέτει ερωτήσεις με βάση τα δημοσιογραφικά γραφεία. Μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος σημειώνει πως η συμφωνία με την Σαουδική Αραβία έχει και την υπογραφή της ΝΔ καθώς έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και δεν είχε ολοκληρωθεί καθώς δεν είχαν καταβληθεί τα χρήματα στον ειδικό λογαριασμό και δεν έχει δοθεί κανένα πολεμικό υλικό. Αναφορικά με περιστατικό με τον Ανώτατο αξιωματικό σημειώνει πως έχει παραπεμφθεί καθώς παραβίασε τις αρχές εμπιστευτικότητας της συμφωνίας.
Πηγή: skai.gr