Κατσίκης για ανομία:Η κυβέρνηση δεν αφήνει την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της

Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν αφήνει την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών ανομίας εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κώστας Κατσίκης, την ίδια ώρα που ο Νίκος Τόσκας επέμενε ότι «ο Έλληνας πολίτης ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ» αποδίδοντας σε «φθηνά κολπάκια των συνδικαλιστών και φθηνή προπαγάνδα της ΝΔ» τα περί ανομίας.

«Συμφωνώ ότι δεν αφήνουν την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της, να το λέμε ξεκάθαρα, δεν θέλει η κυβέρνηση να τραβήξει ο αστυνομικός πιστόλι, δεν θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το μέτρο του σπρέι πιπεριού, δεν θέλει η κυβέρνηση τις πλαστικές σφαίρες, δεν ξέρω να απαντήσω γιατί…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Πιστεύω ότι η βία αντιμετωπίζεται με βία» δήλωσε δε, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας όμως ότι «ότι το 2008 κατέκριναν όσους αστυνομικούς πυροβολούσαν στον αέρα και σχηματίστηκαν δικογραφίες».

Ο κ. Κατσίκης προειδοποίησε επίσης ότι «αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, το θέμα της ανομίας θα συνεχιστεί, μια συνέχεια από το παρελθόν που μας ακολουθεί».

«Αυτοδικία χαρακτηρίζω τη στάση του Ρουβίκωνα» πρόσθεσε. «Κακά τα ψέματα, υπάρχουν κενά στην πολιτεία, και με την ανομία κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να τα καλύψουν, αυτά τα μηνύματα πρέπει να τα λαμβάνει η πολιτεία και να κάνει τις προσαρμοστικές της κινήσεις για να έχουμε καλύτερη καθημερινότητα».

«Υπάρχει δήλωση συνδικαλιστή της αστυνομίας ότι ‘’δεν μας αφήνουν να κάνουν τη δουλειά μας’’. Στη Χαριλάου Τρικούπη ερωτηθείς αστυνομικός από τη Φώφη Γεννηματά ‘’γιατί δεν τους πιάνετε (τους αντιεξουσιαστές); Από ‘κει πήγαν να φύγουν’’ Η απάντηση ήταν: ‘’μάς έχουν πει από εκεί να μην μπαίνουμε’’. Με πολύ σαφή λόγια καταγεγραμμένη η εκλεκτική συγγένεια και η αστοχία στην πολιτική διαχείριση» σχολίασε από πλευράς του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Κατσίκης και οι κ. Λοβέρδος συνεχάρησαν την αντιτρομοκρατική για τη σύλληψη του 29χρονου που φέρεται να είναι ο αποστολέας του τρομοφακέλου στο Λουκά Παπαδήμο. Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος διαχώρισε τις διαχρονικές επιτυχίες της ΕΛΑΣ στο μέτωπο της τρομοκρατίας με τα κρούσματα καθημερινής ανομίας.
Πηγή: skai.gr - Σ.Κ