Γεωργιάδης: "Ζούμε σε μία εποχή Πιραντέλο"

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ φιλοξενήθηκε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως τα αρχαία είναι το πρόσχημα για την ακύρωση της επένδυσης στο Ελληνικό και υπογράμμισε πως με τη συγκεκριμένη υπόθεση στέλνουμε διαρκώς λάθος μήνυμα προς τους ξένους επενδυτές.

«Από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια ήταν μαζί με τον δήμαρχο ελληνικού ο οποίος είχε δεθεί στα κάγκελα, δηλώνοντας πως το ελληνικό είναι η ψυχή μας και δεν θα το παραδώσουμε ποτέ , στον κ. Τσίπρα του σήμερα που πανηγυρίζει γιατί θα επισπεύσει την επένδυση» σημείωσε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Χαίρομαι που ο κ. Τσίπρας έβαλε μυαλό αλλά όχι και μπράβο σε μία κυβέρνηση που απλά «τρέχει» τις επενδύσεις που ξεκίνησαν από περασμένες κυβερνήσεις.

Επιτήρηση για αρχαία υπάρχει με το υπάρχον και ισχύον νομικό πλαίσιο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θέλω να δω ποιο κομμάτι της επένδυσης έχει κηρυχθεί αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τα χρονοδιαγράμματα της επένδυσης.
  
Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι πως στέλνουμε πλέον ανοιχτά σήμα στο εξωτερικό πως όποιος κάνει επένδυση στην Ελλάδα «μπλέκει». Αν δεν προσελκύσουμε 200 δισ τα επόμενα χρόνια η οικονομία μας θα μαραζώσει οριστικά.

Δεν υπάρχει στην Ελλάδα περίπτωση να κάνεις μεγάλο έργο χωρίς να βρεις αρχαία. Εάν η ιδέα είναι αν αυτή η χώρα δεν έχουμε αρχαία δεν χτίζουμε τίποτα τότε η χώρα θα μείνει έρημα,. Το πρόβλημα είναι ότι οι αρχαιολόγοι που εμφανίζονται σήμερα έχουν ως πρόσχημα τα αρχαία και απλά βάλλουν μέσω της δικαιολογίας κατά των επενδύσεων».

Αναφορικά με τον κ. Καμμένο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε : «φαντάζεστε να είχαν πιάσει εμένα στο Λονδίνο σε ρουλέτα; Εδώ έχουμε μία τεράστια υποκρισία. Σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση συνέβαινε αυτό ο υπουργός θα είχε παραιτηθεί πριν γυρίσει στη χώρα. Για να κρατήσουν την εξουσία οι κυβερνώντες «καταπίνουν» τη ρουλέτα.

Τέλος αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τα συγγράμματα των Πανεπιστημίων ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «ενώ εμφανίζουν τεράστια πλεονάσματα δεν πληρώνουν τα εργαλεία των φοιτητών. Τα θύματα της όλης κατάστασης είναι οι ίδιοι οι φοιτητές. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και έναν χρόνο και έπρεπε να φτάσουν οι εκδότες στο απροχώρητο για να γίνουν τα δεδομένα».
Πηγή: skai.gr