Κλείσιμο

Τσίπρας: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους - Δική μας η συμφωνία

Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση για την Εξεταστική στην Υγεία.

«Και κλείνει η αξιολόγηση, και συμφωνία παίρνουμε με μηδενικό ισοζύγιο στα μέτρα, και συνολική συμφωνία που ξεκαθαρίζει τα αναγκαία μέτρα στο μεσοπρόθεσμο του χρέους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Λέτε, δήλωσε ο πρωθυπουργός, ότι ‘’η συμφωνία δική σας’’ η συμφωνία δεν υπήρχε ποτέ των ποτών περίπτωση να είναι της ΝΔ είναι συμφωνία με αντίμετρα, συμφωνία για το χρέος και συμφωνία εργασιακής ομαλότητας.

«O Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος πρόεδρος της μεταπολίτευσης που θα ζήτα εκλογές επί τέσσερα χρόνια, και εκλογές δεν θα γίνονται, θα γίνουν στην ώρα τους και θα τις χάσετε, πέραν όλων των άλλων γιατί με την τακτική σας αυτή κουράζετε τους πολίτες και τους εαυτούς σας τα στελέχη σας και τους ψηφοφόρους σας» ξεκαθάρισε.

Διερωτήθηκε γιατί η ΝΔ δεν ψηφίζει τα αντίμετρα όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η κατάργηση της συμμετοχής στο φάρμακο στους συνταξιούχους. Φέραμε 13η σύνταξη σε 1,6 συνταξιούχους και καταψηφίσατε πάθατε βέρτιγκο. «Για ένα κόμμα του 3- 4 % το "όχι σε όλα είναι λογικό", για τη δική σας παράταξη είναι κάτι απαράδεκτο και καταστροφικό.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, επέστρεψε στην κανονικότητα, έχει πρωτοφανή πρωτογενή πλεονάσματα που δεν έχετε δει ούτε στον ύπνο σας, και επέστρεψε η χώρα στην ανάπτυξη και η κυβέρνηση μείωσε την ανεργία από το 27% στο 23% και μάς δίνουν συγχαρητήρια στην Ευρώπη.

«Μας λέτε ανίκανους… Είμαστε ανίκανοι στη διαφθορά, στις μίζες και τις ρεμούλες όπως εσείς» δήλωσε δηκτικά.

«Κατανοώ απολύτως το βέρτιγκο στο οποίο βρίσκεται η αντιπολίτευση μετά τη Μάλτα... Ο πρόεδρος της ΝΔ συμπεριφέρεται τις τελευταίες ήμερες σαν τον τζογαδόρο που έχει χάσει, ξαναπάει στο καζίνο ποντάρει στο μαύρο, χάνει, πάει και τρίτη φόρα, όλα στο μαύρο, αλλά έρχεται κόκκινο και ξαναχάνει. Όταν ο κ. Μητσοτάκης επιλεγεί να βάλει όλα τα λεφτά του στην καταστροφή και δεν έρχεται αισθάνεται αμηχανία» σημείωσε.

«Τι άλλο έχετε να προτείνετε για τον τόπο ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο; Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ με δύο χρόνια στη διακυβέρνηση; Αυτό δεν μπορεί να πείσει κανένα» παρατήρησε δε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι όσα κόλπα κι αν επιχειρεί η αντιπολίτευση, δεν θα υπάρξει συγκάλυψη στο χώρο της υγείας πριν και μετά την κρίση. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε ακόμη για άπειρα σκάνδαλα στην τιμολόγηση των φαρμάκων και του νοσοκομειακού υλικού. «Αυτό ήταν το πάρτι… Τρελό πάρτι σα να μην υπάρχει αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στόχος της κυβέρνησης, παρατήρησε, είναι να ρίξει φως στις βασικές αιτίες της χρεοκοπίας της χώρας. «Φοβάστε να μείνουμε γιατί θα ξεσκεπάζουμε τα πεπραγμένα σας, δύο χρόνια θα καταφέρουμε να τα ξεσκεπάσουμε και ο ελληνικός λαός θα κρίνει ποιοι κατέστρεψαν τη χώρα και ποιοι την έβγαλαν την επιτροπεία και τα μνημόνια» κατέληξε.

Πηγή: skai.gr