Tασούλας: Δεν ήταν αγωνιστής της δημοκρατίας ο Μπελογιάννης

Ο Μπελογιάννης δεν ήταν αγωνιστής της δημοκρατίας δήλωσε την Τρίτη ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας, εκφράζοντας τη διαφωνία του στην ίδρυση Μουσείου Νίκου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα.

«Διαφωνώ ότι ήταν αγωνιστής της δημοκρατίας… Η επιδίωξη κομμουνιστικής δημοκρατίας δεν συνιστά πράξη δημοκρατίας» σημείωσε δε.

«Υπάρχουν κι άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, όχι μόνο η Αριστερά... Ο θάνατός του ήταν σκληρότατος. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι ενός πολύ σκληρού θανάτου που μπορεί κανείς να κρίνει να θεωρηθεί ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δημοκρατίας συνιστά πράξη δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τασούλας πρόσθεσε πως «αν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη (σ.σ ΚΚΕ) στη χώρα μας δεν θα επιτρεπόταν όχι απλώς να τα πω αυτά, αλλά ούτε και να τα σκεφτώ».

Σημείωσε ακόμη πως η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια του Mουσείου έγινε «στο πλαίσιο ομοβροντίας αντιπερισπασμού».

«Στόχος μας είναι τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου και του τόπου, δεν θα παίξουμε το πολίτικο παιχνίδι κανενός» αντέδρασε στις δηλώσεις Τασούλα ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.  «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αντιδράσει από μια κατάσταση στην οποία μόνος του έχει εγκλωβιστεί» πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά