Ένταξη Φίλη στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής

Μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής αποτελεί πλέον ο πρώην Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, εγείροντας ερωτηματικά, δεδομένης της κόντρας που υφίσταται ανάμεσα στον ίδιο και τον Πάνο Καμμένο και με την επίκαιρη ερώτηση του ίδιου και 13 ακόμα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για τα νέα εξοπλιστικά που φέρεται να προωθεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να αιωρείται ως «απειλή».

Η ένταξη του κου Φίλη πάντως στη συγκεκριμένη Επιτροπή εν μέσω πυρών που εξαπολύει το τελευταίο διάστημα εναντίον του κυβερνητικού εταίρου, είναι πολύ πιθανό να πυροδοτήσει στο μέλλον νέες ενδοκυβερνητικές «έριδες» και μάλιστα σε επίπεδο τετ - α - τετ όταν ο Πάνος Καμμένος ως αρμόδιος υπουργός θα κληθεί να ενημερώσει την Επιτροπή.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε εντύπωση. Αρκετοί μάλιστα την ερμηνεύουν αν όχι ως ένδειξη ότι η κόντρα του Νίκου Φίλη με τον Πάνο Καμμένο υποδεικνύεται από το Μέγαρο Μαξίμου, σίγουρα ως δείγμα ότι τυγχάνει της ανοχής του.

Σημειώνεται πάντως ότι με την ίδια απόφαση του κυβερνώντος κόμματος στην ίδια Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής τοποθετήθηκαν επίσης ως μέλη οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργιος Κυρίτσης και Θοδωρής Δρίτσας σε αντικατάσταση των συναδέλφων τους Αννέτας Καββαδία, Ανδρέα Ριζούλη και Βάλιας Βαγιωνάκη, αντίστοιχα, ενώ «μπαράζ» αλλαγών έγινε και για βουλευτές μέλη κι άλλων Επιτροπών της Βουλής.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά