Σπίρτζης: H απόφαση του Eurogroup είναι σαν την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Με τον αντίκτυπο που είχε η απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους συνέκρινε σήμερα τη συμφωνία στο Eurogroup ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης προσπαθώντας να εξηγήσει αυτό που είπε χθες ότι η χώρα βγήκε από την κρίση.

Το δήλωσα αυτό, πρόσθεσε, γιατί η συμφωνία που έγινε, που είναι μία συμφωνία με συγκεκριμένη πλέον κατεύθυνση, σημαίνει ότι φεύγει η χώρα επιτέλους από τα προγράμματα.

«Η σημερινή ημέρα, η απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, συμπίπτει με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μετά από πολύ μεγάλη μάχη για τη χώρα. Όπως στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο το ηθικό φρόνημα των Ελλήνων είχε ανέβει και με την απελευθέρωση της πόλης άνοιξε ο δρόμος για την απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας, γιορτάζουμε σήμερα και την έξοδο από την κρίση με τις προσπάθειες που έχουν γίνει και τελεσφορούν να βγει επιτέλους ο ελληνικός λαός από το χάλι που μπήκε τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε πως τελειώνει αυτός ο κατήφορος τελειώνει η ύφεση» δήλωσε χθες ο κ Σπίρτζης κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων στα Ιωάννινα για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Πηγή: skai.gr