Παραδοχή Γαβρόγλου για καθυστερήσεις στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Στην παραδοχή ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων υλοποιείται με ρυθμούς χελώνας, προχώρησε από τη Βουλή, ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, καθώς όπως ανακοίνωσε μόλις 2.500 παιδιά από τα 22.000 καταγεγραμμένα στη χώρα μας συμμετέχουν στο πρόγραμμα κι από τα 800 σχολικά τμήματα που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση λειτουργούν μόνο 126.

Ο ίδιος απέδωσε τις καθυστερήσεις στην πρωτόγνωρη διαδικασία, τη γραφειοκρατία, καθώς και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε λίγες περιπτώσεις όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός Παιδείας, ωστόσο, δήλωσε εκ νέου την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του ίδιου να προχωρήσουν το έργο αυτό με ταχύτερους ρυθμούς για την ένταξη περισσότερων παιδιών στο σύστημα εκπαίδευσης.

«Οι καθυστερήσεις σας, η προχειρότητα και η κυβερνητική ολιγωρία αφήνει χώρο στη δράση της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής», τόνισε ο βουλευτής ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, που είχε καταθέσει τη σχετική επίκαιρη ερώτηση, επιρρίπτοντας ευθέως ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο κος Γαβρόγλου, επιχειρώντας να αποκρούσει τις αιτιάσεις του κου Δελή περί άθλιας εικόνας των σχολικών υποδομών, «κάρφωσε» τους Δημάρχους πετώντας τους το μπαλάκι της ευθύνης και αφήνοντας αιχμές περί κακοδιαχείρισης, καθώς όπως σημείωσε «υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένοι δεν χρησιμοποίησαν τα χρήματα που παίρνουν από το κράτος για το λόγο που έπρεπε».

Αναφερόμενος, δε, ο Υπουργός Παιδείας, στο ζήτημα των ελλείψεων εκπαιδευτικών, δεσμεύτηκε για τη σταδιακή εξομάλυνση της κατάστασης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «η κανονικοποίηση θα πάρει πολύ διάστημα».
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά