Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας θα κάνει εκλογές για να μη γίνει «Παπανδρέου Νο 2»

Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαναγκαστεί σε πρόωρες εκλογές για να αποφύγει την κατάρρευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την κατάρρευση της εικόνας του, έκανε μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

«Θα πάει σε εκλογές, γιατί αλλιώς ο Τσίπρας θα γίνει ‘’Παπανδρέου Νο 2’’, δεν θα θελήσει κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ιδιότυπο σύμπλεγμα πολιτικής ανωτερότητας». «Κάνει ότι τα ξέρει καλύτερα απ’ όλους έτσι κινήθηκαν και στη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη… Με την ίδια αλαζονεία κινήθηκαν και στην περίπτωση του νόμου Παππά, παρέκαμψαν το Σύνταγμα και βρέθηκαν σε αναμενόμενη απόφαση. Δεν μπορούν να διαβάσουν την ευρωπαϊκή, την οικονομική και τη νομική πραγματικότητα, κι αυτό φέρνει τη μία αποτυχία μετά την άλλη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τα έχουν χαμένα πολιτικά… Βρίσκεται σε αποδρομή η κυβέρνηση δεν ξέρω ποσό ζωή έχει ακόμη, άλλα να μη γίνει άλλη ζημιά» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ειδικά για το ΕΣΡ, ο Κωστής Χατζηδάκης άφησε να διαφανεί η καχυποψία της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της κυβέρνησης. «Να είμαστε βέβαιοι ότι καταργείται κάθε διάταξη που εγείρει προβλήματα συνταγματικότητας την Πέμπτη στη Βουλή, να τα νομοθετήσουν αυτά, και στη συνέχεια η ΝΔ θα κάτσει εποικοδομητικά για τη σύνθεση» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η κυβέρνηση «ρυμουλκείται σε άλλη γραμμή για το ΕΣΡ. Πρέπει να γίνει κάτι απλό, η κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και να κινηθεί με πνεύμα κοινής λογικής».
Πηγή: skai.gr