Φίλης: Παραμερίζω τις απόψεις μου υπέρ της προόδου των Θρησκευτικών

Να ρίξει τους τόνους επιχειρεί η κυβέρνηση μετά το ψυχρό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του υπουργού Παιδείας, με αιχμή τις δηλώσεις Φίλη, αλλά και τις αντιδράσεις που έχει εκφράσει ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ.

Μετά την άτυπη σύσκεψης, στο Μαξίμου, κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα.

«Θα πρέπει όλες οι πλευρές να εστιάσουν στα ζητήματα του σήμερα» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έτοιμος να παραμερίσει τις απόψεις του γύρω από το επίμαχο θέμα του ρόλου της εκκλησίας στο παρελθόν, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στο θέμα των θρησκευτικών, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης σημείωσε ότι η συζήτηση δεν πρέπει να πηγαίνει στο παρελθόν και πρόσθεσε ότι τα ζητήματα συζητούνται δημοσίως.

«Τα ζητήματα συζητούνται δημοσίως. Έχω τις απόψεις μου, αλλά δεν θέλω να κάνω τον κριτή για το αν η εκκλησία στην επταετία έκανε αντίσταση. Βάζω όμως στην άκρη το θέμα αυτό αν
υπάρχει πρόοδος με την εκκλησία στα θρησκευτικά» δήλωσε.

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε μάλιστα ότι έχει την πλήρη κάλυψη από τον πρωθυπουργό επί του θέματος και υπάρχει συνεννόηση.

Αναφερόμενος, δε, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο, ο οποίος απέστειλε επιστολή με τις απόψεις του στον κ. Φίλη, σημείωσε ότι οι απόψεις του κου Ιερώνυμου είναι προσωπικές, υποστήριξε ωστόσο, ότι και με τον Αρχιεπίσκοπο υπάρχει συνεννόηση.

«Αν διατυπώνει προσωπικές απόψεις ο κύριος Ιερώνυμος είναι δικό του θέμα,
αλλά και με τον Αρχιεπίσκοπο υπάρχει συνεννόηση»

Πάντως ήδη στελέχη των ΑΝΕΛ έχουν ζητήσει από τον κ. Φίλη να αποσύρει τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών, ενώ ο Πάνος Καμμένος θα έχει την Τετάρτη, στις 12.30 μ.μ., συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο.
Πηγή: skai.gr