Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που έχει περάσει

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνει «δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος» υποστηρίζοντας τις πολιτικές που προωθεί, δήλωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της ψηφοφορίας για το νέο πακέτο μέτρων στη Βουλή.

Μιλώντας σε εκδήλωση που οργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως το μείγμα μέτρων που φέρνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν είναι τίποτε άλλο παρά αδιέξοδο και απειλεί με περαιτέρω φτωχοποίηση την κοινωνία.

«Προσδεθείτε, όχι για εκτόξευση της οικονομίας, όπως έλεγε η κυβέρνηση, αλλά γιατί ξεκινάμε ένα φορολογικό μαραθώνιο», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος ειδικά
στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία άνευ προηγουμένου απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ανίκανη» και «αναξιόπιστη», και την κατηγόρησε ότι όχι μόνο δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν έχει καν τη δυνατότητα να τις υλοποιήσει. Αντίθετα, είπε, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μία μετάλλαξη του κράτους σε φορέα στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Τόνισε πως η ΝΔ «είναι σε θέση και είναι αποφασισμένη να μειώσει το φορολογικό κόστος και το κόστος των εισφορών που επιβαρύνει την εργασία».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είπε, δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας διότι απλούστατα η ίδια είναι το πρόβλημα. «Γι’ αυτό πρέπει να φύγει το συντομότερο», έκλεισε, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά το μήνυμά του για πρόωρες εκλογές.

Η ΝΔ αποφάσισε χθες Πέμπτη να καταψηφίσει τις διατάξεις για το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, για το δημοσιονομικό «κόφτη» και τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια.

Θα στηρίξει ωστόσο την ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων, και τις ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ.
Πηγή: skai.gr