Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει το ολοήμερο σχολείο

Δριμεία επίθεση στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο και κατηγόρησε πως προωθεί την υποβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη το πρωί το 10ο ολοήμερο σχολείο στην Αργυρούπολη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στο διάλειμμα με τους μαθητές, αλλά και να ενημερωθεί για πάνω από μία ώρα από τους καθηγητές για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. O κ Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, από το υπουργείο, κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ έχει και ταξικό πρόσημο, αφού αποκλείει παιδιά ανέργων οικογενειών και δεν προωθεί δεξιότητες που χρειάζονται τα παιδιά».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ να ενισχύσει το πρόγραμμα αυτών των σχολείων, ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά, γνώσεις και δεξιότητες πρόσβασης στον πολιτισμό μας, τις οποίες και χαρακτήρισε πολύ χρήσιμες από εδώ και στο εξής.

Πάντως, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δήλωσε για τα ολοήμερα σχολεία ότι όλες οι κατηγορίες θα καλυφθούν, δηλαδή όπου δεν εργάζονται και οι δυο γονείς γιατί υπάρχουν περιπτώσεις γονέων που ψάχνουν για δουλειά ή για εποχιακή δουλειά που είναι ουσιαστικά μαύρη εργασία και δεν μπορεί να αποδειχθεί.
Πηγή: skai.gr