Ένταση και προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής λόγω ΧΑ

Ξανάρχισε τελικά στις 6.38 το απόγευμα, μετά πάνω από σχεδόν 1 ώρα, η συνεδρίαση της Ολομέλεια Βουλής, που είχε διακοπεί εξαιτίας της άρνησης του βουλευτή της ΧΑ Γιάννη Λαγού να αποχωρήσει από την αίθουσα. 



Με ομόφωνη απόφαση του προεδρείου, που στηρίζεται στα άρθρα 77 και 81 του κανονισμού της Βουλής, για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, αποφασίστηκε ο προσωρινός αποκλεισμός του Λαγού από τις εργασίες της εθνικής αντιπροσωπείας, με δυνατότητα επέκτασης για ένα δεκαπενθήμερο.



Ο Λαγός αρνούνταν να αποχωρήσει από την αίθουσα, παρά την εντολή του προεδρεύοντα Γιώργου Λαμπρούλη για αποβολή του μετά τη χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Υπουργού Περιβάλλοντος και της κυβέρνησης.

Την ώρα που στο κανάλι της Βουλής έπεφτε κάρτα διακοπής και στο εσωτερικό κύκλωμα μαύρο στον ήχο, εντός της αιθούσης εισήλθε ο φρούραρχος και οι άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι περικύκλωσαν τον κ. Λαγό, προκειμένου να αποφευχθεί η σύρραξη και του ζήτησαν να αποχωρήσει.



Ο Γιάννης Λαγός όμως παρέμεινε «βιδωμένος» στη θέση του. Από τα θεωρεία οι δημοσιογράφοι έβλεπαν τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να επιχειρεί να βρει μία συμβιβαστική λύση σε συνεννόηση με τον Γιώργο Γερμενή, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα, προτείνοντας συγκεκριμένα να προβεί ο κ. Λαγός σε μία μονόλεπτη τοποθέτηση κι έπειτα να αποχωρήσει.




Ο πρωταγωνιστής του άγριου επεισοδίου ωστόσο αρνήθηκε και πάλι πεισματικά, απαιτώντας αυτό να συμβεί με ανοιχτό το κύκλωμα της τηλεόρασης της Βουλής. Το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό από τον Γιώργο Λαμπρούλη κι αποφασίστηκε η διακοπή να συνεχιστεί.



«Δεν μπορεί να φωνάζετε για τις δολοφονίες από τη στιγμή που ο ίδιος ο αρχηγός σας έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα», φέρεται να είπε νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης, προκαλώντας άλλη μία έκρηξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι είχαν σηκωθεί όρθιοι και ωρύονταν.

Πηγή: skai.gr