Πριν το Eurogroup ψηφίζονται ασφαλιστικό και φορολογικό (upd)

Επίσπευση της ψηφοφορίας πάνω στο ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο αποφάσισε η κυβέρνηση.

Όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των Προέδρων, το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση το Σάββατο στις 10:00 το πρωί.

Δεύτερη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τις 10:00 το πρωί, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας αναμένεται η ψήφισή του. Με την επίσπευση διαφώνησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ έχουν ήδη διαμηνύσει πως θα καταψηφίσουν τα μέτρα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση για τη θέση όπου βρίσκεται η χώρα.

Η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει την ψήφιση του νομοσχεδίου ως «ατού» για το Eurogroup της Δευτέρας, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη σταθερή γραμμή του ΔΝΤ και ορισμένων ευρωπαίων εταίρων, προεξάρχουσας της Γερμανίας, για λήψη προληπτικών και συγκεκριμένων μέτρων ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το Ταμείο μάλιστα δεν φαίνεται καν να συζητά την αντιπρόταση της Αθήνας για εφαρμογή ενός αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους του Μνημονίου.

Από την πλευρά του Ταμείου στο Eurogroup της Δευτέρας δεν θα παραστεί η διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν.
Πηγή: skai.gr