Συνάντηση Μητσοτάκη – Κατάινεν - Δέσμευση η επιτάχυνση του σχεδίου Γιούνκερ

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, αρμόδιο για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας Γ. Κατάινεν, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και συμφώνησαν στην ανάγκη επιτάχυνσης της προώθησης των επενδυτικών σχεδίων στο πρόγραμμα Γιούνκερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να αναλάβει η Νέα Δημοκρατία πρωτοβουλίες και να στηρίξει κάθε ενέργεια που βοηθάει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) και των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα.

Επίσης ενημέρωσε τον κ. Κατάινεν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς αυτήν την κατεύθυνση προγραμματίζει συνάντηση εργασίας με φορείς και επιχειρήσεις, με στόχο την παροχή τεχνικής βοήθειας από ειδικούς της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην κατάρτιση των επενδυτικών σχεδίων προς χρηματοδότηση.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 'Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ