Τσίπρας προς ΔΝΤ: H ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης

«H Ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης. Η Ελλάδα έχει τηρήσει τη συμφωνία και δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα» διαμηνύει προς το ΔΝΤ ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

«Συνάντηση με τον πρόεδρο Σουλτς, με τον οποίο έχουμε κοινές πεποιθήσεις σε θέματα αρχών που αφορούν στην Ευρώπη. Το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα Μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας» δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς προς το Ταμείο στο λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Τσίπρας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της κυβέρνησης, «ενημερώσαμε τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για τα νομοσχέδια που καταθέσαμε τα οποία στοχεύουν στην προστασία των πιο αδύναμων.» 

«Είμαστε ικανοποιημένοι», προσθέτει ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου «συμμερίζεται τη γνώμη μας για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης». Προς τούτο επικαλείται και τη δήλωση του Μάρτιν Σουλτς που αναφέρει ότι «ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός συμφώνησαν ότι οι θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσουν τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου. Οι Έλληνες και οι θεσμοί καλούν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν».

Ικανοποίηση για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μάρτιν Σουλτς εξέφραζαν νωρίτερα και κυβερνητικές πηγές. Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, ο οποίος επίσης τόνισε ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα. 

«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι καθυστερήσεις, συμφωνούμε με κυβέρνηση σε αυτό» δήλωσε πάντως με νόημα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ απαντώντας ουσιαστικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Στην εκτίμηση ότι το ελληνικό ζήτημα έχει ακόμη πολλή δουλειά, κατέληξαν πάντως σε συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον, οι υπουργοί Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας, Τζακ Λιου και Μισέλ Σαπέν.

Πηγή: skai.gr