Προβάδισμα 3,8% στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της Alco - Καταρρέει η δημοτικότητα Τσίπρα

Σταθερό προβάδισμα 3.8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να διατηρεί η ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Alco για λογαριασμό του κυριακάτικου Πρώτου Θέματος. 

Η πρόθεση ψήφου καταγράφεται στον πίνακα που δημοσιεύεται ως εξής:

ΝΔ 21,1%
ΣΥΡΙΖΑ 17,3%
Χρυσή Αυγή 6,1%
ΚΚΕ 5%.
Δημοκρατική Συμπαράταξη 3,6%
Ένωση Κεντρωών 2,6%
ΑΝΕΛ 2,2%
Λαϊκή Ενότητα 2,2%
Ποτάμι 1,8%

Εξάλλου, το 38% των ερωτηθέντων προκρίνει τον σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή, το 21% επιθυμεί εκλογές, ενώ το 22% στηρίζουν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το 81% των συμμετεχόντων θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το «ηθικό πλεονέκτημα», ενώ αποτυπώνεται εμφατικά και η απώλεια της εμπιστοσύνης τόσο προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, καθώς το 71% δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται πλέον, έναντι 16%, όσο και προς την απόδοση συνολικά της κυβέρνησης, καθότι το 84% την επικρίνει, έναντι 9%.

Το 67% των πολιτών μάλιστα θεωρεί λανθασμένους τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό, έναντι 20%, ενώ το 85% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν υπάρχει περαιτέρω αντοχή για νέους φόρους και περικοπές συντάξεων.

Στην ερώτηση για το πως θα χειριζόταν τα προβλήματα μία κυβέρνηση της ΝΔ, το 34% απαντά κατά τον ίδιο τρόπο, το 25% καλύτερα και το 22% χειρότερα.

Τέλος, το 72% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο για την κατάσταση της χώρας το επόμενο εξάμηνο.




Πηγή: skai.gr