Λεβέντης: Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική και κάποιοι δεν τον αφήνουν για τις καρέκλες

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του στη διαχείριση του προσφυγικού, τόνισε στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Καλημέρα» σήμερα ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με τον ΠτΔ και τον Αμερικανό πρέσβη. Είπε μάλιστα ότι ο κ Παυλόπουλος του ζήτησε να μην κοινοποιήσει τις απόψεις του, αλλά είπε "το είδα ότι είμαστε σε δύσκολη θέση".

Για τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε πως ο κ Πιρς προειδοποίησε ότι το προσφυγικό μπορεί να γίνει «τσουνάμι» για την Ελλάδα και για αυτό η χώρα μας πρέπει να ταυτιστεί πλήρως με την ΕΕ.

Του είπε μάλιστα ότι σε 5-10 χρόνια με τη βοήθεια όλων μπορείτε να λύσετε το οικονομικό πρόβλημα, προσέξτε όμως το προσφυγικό, μην ξεφύγει ο έλεγχος.

Ο κ Λεβέντης επανέλαβε την έκκλησή του για οικουμενική, προτείνοντας μάλιστα για πρωθυπουργό τον Γιώργο Προβόπουλο γιατί έχει γνώση της οικονομίας όπως σημείωσε.

Εκτίμησε ότι ο κ Τσιπρας είναι έτοιμος για την οικουμενική, δεν τον αφήνουν όμως κάποιοι τρελοί - όπως είπε χαρακτηριστικά - στον περίγυρο του, γιατί φοβούνται για την καρέκλα.

Δήλωσε μάλιστα ότι ο ΠτΔ του είπε να τα πει αυτά στη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, σημειώνοντας ότι υπάρχει θέληση αυτή σύσκεψη να είναι ουσιαστική.

Δήλωσε ότι τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει θέση στην οικουμενική, δεν θέλει υπουργεία, αλλά θα ψηφίζει στη βουλή όλα όσα τον βρίσκουν σύμφωνο.

Με την οικουμενική θα αλλάξει η όψη της χώρας, είπε ο κ Λεβέντης.

Σχετικά με την αποχώρηση του από το συνέδριο του Ποταμιού, είπε ότι έφυγε γιατί ενώ ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει εκείνος μίλησε ο κ Σημίτης. Εκτίμησε μάλιστα ότι αυτό το σκανε από κακία ο κ. Θεοδωράκης γιατί η Ένωση Κεντρώων ανεβαίνει δημοκοπικά ενώ το Ποτάμι καταρρέει.
Είπε πάντως ότι συγχωρεί τον κ Θεοδωράκη.

Σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν βουλευτές του Ποταμιού που είναι έτοιμοι να συμπλεύσουν με τον κ Μητσοτάκη, λέγοντας ότι τον όταν μιλούσε ο πρόεδρος της ΝΔ πολλοί βουλευτές του Ποταμιού τον κοιτούσαν με θέρμη.

Τέλος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου στο συνέδριο, λέγοντας ότι με πλησίασε ο κ Παπανδρέου και με ευχαρίστησε που είπα ότι παραιτήθηκε έντιμα και ήραν ο μόνος που το έκανε.
Πηγή: skai.gr