Αγρότες: Στις γενικές συνελεύσεις αποφασίζεται το επόμενο βήμα των κινητοποιήσεων

Στις γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στις αμέσως επόμενες ώρες παρέπεμψαν οι εκπρόσωποι των αγροτών για το επόμενο βήμα των κινητοποιήσεών τους μετά την πεντάωρη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ασφαλιστική εισφορά για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες κατεβαίνει στο 16%, από 20% που ήταν η αρχική πρόταση Κατρούγκαλου.

Επίσης, το αφορολογήτο κατεβαίνει από τα 12.000 ευρώ στα 9.500 ευρώ καθώς συμψηφίζει και τις επιδοτήσεις.

Όπως δήλωσε ένας εκ των εκπροσώπων των παραγωγών έγινε ουσιαστικός διάλογος τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό όσο και για το κόστος παραγωγής. Τόνισε δε ότι επιστρέφουν στα μπλόκα προκείμενου να αποφασίσουν οι γενικές συνελεύσεις την περαιτέρω πορεία του αγώνα. 

Άλλος αγρότης τόνισε ότι η αντιπροσωπεία έλαβε τις προτάσεις της κυβέρνησης, κατέθεσε τις δικές της, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που είχαν θέσει, και πλέον μεταβαίνουν στις γενικές συνελεύσεις.

«Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για έναν ανοιχτό διάλογο διαρκείας και την συγκρότηση ενός μόνιμου συμβουλίου, ανάμεσα στους αγρότες και τους θεσμικούς φορείς για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό χώρο», δήλωσε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, στην έναρξη της συνάντησης του με τους εκπροσώπους των αγροτών.


Πηγή: skai.gr