«Βάσιμη αισιοδοξία» για επιστροφή των θεσμών σύντομα, αλλά άγνωστο πότε

Η κυβέρνηση έχει «βάσιμη αισιοδοξία» ότι οι επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών θα επιστρέψουν «πολύ σύντομα» στην Αθήνα για να «ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση», ωστόσο ακόμα δεν μπορεί να πει πότε θα γίνει αυτό, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά την τακτική ενημέρωση συντακτών.

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε
ότι η πλευρά των δανειστών έχει κατανοήσει την ανάγκη να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η πρώτη αξιολόγηση ώστε να υποστηριχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας, όμως δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις όταν ερωτήθηκε από πού απορρέει η αισιοδοξία της κυβέρνησης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι η Ελλάδα τηρεί μεν τη συμφωνία του Αυγούστου, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ούτε «βήμα πέρα από αυτή», και επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι η στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Έβαλε επίσης έμμεσα εναντίον της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «φωνές» που σχολιάζουν τις συζητήσεις με τους θεσμούς δεν βοηθούν.

Σχετικά με την προσφυγική κρίση και τον κίνδυνο κλεισίματος των συνόρων με την ΠΓΔΜ, η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε τη σταθερή θέση της Αθήνας ότι στην Ευρώπη υπάρχει από τη μία πλευρά η λογική που θέλει σφράγισμα των συνόρων – κάτι που θα αποτελούσε «ρήγμα στα θεμέλια της Ευρώπης» – και η λογική της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε την Ουγγαρία ως παράδειγμα χώρας που πιέζει για κλείσιμο των συνόρων. «Έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας», προσέθεσε.
Πηγή: skai.gr